20 / 04 / 2024

Yüksek Hızlı Tren Hattı, otobüslerinde yolcu sayısını artırdı!

Yüksek Hızlı Tren Hattı, otobüslerinde yolcu sayısını artırdı!

YHT'nin devreye girdiği kentler arasında ulaşım pazarında ilave bir büyüme meydana geldiğini belirten Ulaştırma Bakanı Elvan, "Artan seyahat oranı otobüslerin de yolcu sayısında yükseliş sağladı" dedi...



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Yüksek Hızlı Tren'lerin (YHT) hizmete girdiği şehirlerde seyahat alışkanlıklarının değiştiğini söyledi. YHT'nin devreye girdiği kentler arasında ulaşım pazarında ilave bir büyüme meydana geldiğini belirten Elvan, "Artan seyahat oranı otobüslerin de yolcu sayısında yükseliş sağladı" dedi. 


YAKIN ÇEVREYE KATKI 

Bakan Elvan, YHT'lerle 2009- 2014 arasında toplam 16 milyon 755 bin yolcunun seyahat ettiğini, YHT bağlantılı konvansiyonel tren ve otobüs taşımacılığıyla da yaklaşık 2 milyon yolcu taşındığını söyledi. Elvan, "Elde edilen veriler, tren yolculuklarının otobüs seyahatlerine katkı sağladığını gösteriyor. Bu tablo, ulaşım modları arasında rekabet olmadığını, aksine birbirini destekler seyir izlediklerini göstermesi açısından sevindirici" diye konuştu. Ankara, Eskişehir, Konya ve İstanbul arasında bir YHT ringi oluştuğunu belirten Elvan, YHT'lerin sadece ulaştığı kentlere değil yakın çevresindeki şehirlere de hizmet verdiğini söyledi. 



Sabah 


Geri Dön