24 / 04 / 2024

Yüksek Hızlı Tren hattına 303 bin fidan dikilecek!

Yüksek Hızlı Tren hattına 303 bin fidan dikilecek!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının geçtiği güzergahlarda 303 bin fidan dikilerek demiryolu kenarlarının ağaçlandırılacağı bildirildi.




Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, proje kapsamında Polatlı-Konya arasında özellikle kışın kar ve tipi tehlikesine karşı önlem almak, meyilli, bayırlardan toprağın raylara doğru akma ve kaymalarını önlemek amacıyla 10 bin dekarlık alanda ağaçlandırma çalışması yapılacak.


Proje ile demiryolu boyunca oluşturulacak yeşil alanla estetik bir görünüm kazandırılması hedefleniyor. Güzergah boyunca şev alanı içindeki 4 bin 376 dekar ile şev alanı dışındaki 6 bin 170 dekar olmak üzere toplam 10 bin 546 dekarlık alanda çalışma yapılacağı kaydedildi.


Kar ve tipi tehlikesine karşı koruma

Uzun vadede demiryoluna kar ve fırtınayla gelecek tehlikeleri önleme amacıyla yürütülecek proje maliyetinin 3 milyon 230 bin lira olduğu ve sonbaharda hayata geçirileceği vurgulandı. YHT hattı boyunca ağaçlandırma faaliyetlerinde uzun boylu, kazık köklü ve sağlam gövdeli orman ağacı türleri kullanılacak. Karaçam, sabin ardıcı, kokulu ardıç, akasya, dişbudak, aylantus, ılgın, iğde, ateş dikeni, kuşburnu ve alıç olmak üzere toplam 303 bin 198 adet fidan dikilecek.


Yeni Akit


Geri Dön