19 / 04 / 2024

Yumurta zamma boğuldu! Dokunan yanıyor

Yumurta zamma boğuldu! Dokunan yanıyor

Gıda enflasyonundaki yükseliş devam ederken, en çok etkilenen ürünlerden biri de yumurta oluyor. Bir ay öncesine kadar 30'lu yumurta 58 lirayken şu an marketlerde fiyat 73 lirayı geçti. Organik yumurtanın tanesi 5 liraya kadar çıktı.



Protein deposu yumurta özellikle son dönemde fiyatı ile gündeme geldi. Son açıklanan verilere göre enflasyondaki yıllık artış yüzde 80 olurken, en büyük payı da gıda fiyatları almakta. TÜİK’e göre gıda ve alkolsüz içeceklerde artış bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 54,10 oldu. Türk-İş araştırmasına göre ise gıdada enflasyon son 12 ayda yüzde 130'u geçti. Yumurta, fiyatı en çok artan gıda maddelerinden biri oldu.

BİR AYDA 15 LİRA ZAM
Yem, enerji, ambalaj, nakliye maliyetleri arttıkça geçtiğimiz yıldan bu yana yüzde yüzden fazla zamlanan yumurta fiyatları son 2,5 aydır ise tutulamıyor. 30’lu orta boy beyaz yumurtanın toptan fiyatı 52,5 lirayken, büyük beyazlar 55 lira, ve daha büyükleri ise 60 liranın üzerinde. Marketlerde ise rakamlar daha da katlanıyor. Bir ay öncesine kadar 30'lu yumurta 58 lirayken şu an marketlerde fiyat 73 lirayı aştı. Fiyatlardaki artış sonrası vatandaş 30’lu yumurta alamayınca marketlerin bulduğu yöntem ise şaşırttı. 30’lu paket yumurtaları küçülten marketler artık 20’li yumurta satmaya başladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön