25 / 04 / 2024

Konut fiyatlarına yüzde 30 zam!

Konut fiyatlarına yüzde 30 zam!

Tüketimi canlandırmak amacıyla vatandaş krediye, artan talebi gören konut sektörü de zamma boğuldu. Düşük faizli kredilerden sonra konut fiyatları yüzde 30 arttı...



İç tüketimin canlandırılması amnacıyla kamu bankaları aracılığıyla düşük faizli kredinin uygulamaya koyulması, zamları da beraberinde getirdi. Fiyatlar artınca krediler de avantaj sağlamamaya başladı. Cumhuriyet'ten Gamze Bal'ın haberine göre; konut fiyatlarındaki zam yüzde 30’a ulaştı. 

‘ŞİKÂYET EDİN’

Koronavirüs salgını sebebiyle durma noktasına gelen ekonominin ve azalan tüketimin canlandırılması için kamu bankalarınca dört yeni düşük faizli kredi destek paketi hayata geçirilmişti. Konutta aylık faiz yüzde 0.64’e düşürülmüştü. 

Konut fiyatlarına yüzde 30 zam!

Kamu bankalarından alınan bilgiye göre, vatandtaş en çok konut kredisine talep gösteriyor. Daha faiz oranları açıklanmadan konut fiyatlarında yüzde 10 zam yapıldığına vurgu yapan İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, "Haziran sonuna doğru bu zam oranları yüzde 30’u buldu” dedi. Bu zammın arz-talep dengesinden değil, tamamen suni bir fiyat artışı olduğunun altını çizen Aşa, “Krediler vatandaş için avantajlı olmaktan çıktı. Fiyatlar yükseldiği için çok kişi vazgeçti. 1-27 Haziran aralığında toplam kredili konut satışı 93 bin 704’te kaldı. Suni fiyat artışları olmasaydı bu satışlar 150 bine çıkardı” dedi. 

Aşa,şu uyarılarda bulundu: 

“27 Mayıs’tan önceki ilanla, 27 Mayıs sonrası ilanda fiyat farkı varsa mutlaka bu iki ilanın çıktısını alıp Ticaret Bakanlığı’na, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na ve üç kamu bankasının genel müdürlüklerine göndersinler. Bu firmalar için kredi çıkmayacaktır.”

Konut fiyatları tırmanışa geçti!

Günde 1.1 milyar TL konut kredisi kullanıldı!


Geri Dön