19 / 04 / 2024

Yunanistan Dışişleri: Kanal İstanbul’un yapımı Türkiye’nin iç meselesidir!

Yunanistan Dışişleri: Kanal İstanbul’un yapımı Türkiye’nin iç meselesidir!

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandros Papaioannou, Kanal İstanbul’un yapımının Türkiye’nin iç meselesi olduğunu söyledi.



Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandros Papaioannou, Türkiye’nin çılgın projesi Kanal İstanbul ile ilgili herhangi bir yorum yapmadı.  Aleksandros Papaioannou projenin Türkiye’nin iç meselesi olduğunu söyledi.

Sputnuknews'te yer alan habere göre, gerçekleştirilen basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayan Papaioannou, Türkiye’nin çılgın projesi Kanal İstanbul’u hayata geçirme planları ile ilgili soru karşısında bu projenin Türkiye’nin iç meselesi olduğunu söyledi.

Papaioannou yaptığı açıklamada  “Şu anda Türkiye'nin iç meselelerini ilgilendiren bir konu hakkında herhangi bir yorum yapmak istemiyoruz. Türkiye içinde tartışma konusu olan bir konuda açıklamada bulunmak istemem” dedi.

İstanbul Boğazı’na paralel şekilde inşa edilerek, Marmara Denizi ile Karadeniz’i birbirine bağlayacak olan çılgın proje Kanal İstanbul ilk defa 2011 yılında gündeme getirilmişti. Kanal İstanbul projesini 27 Nisan 2011 tarihinde dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan müjdelemişti.

Yunanistan Dışişleri: Kanal İstanbul’un yapımı Türkiye’nin iç meselesidir!

Kanal İstanbul projesinin inşa edilmesi durumunda Türkiye tarihindeki en büyük altyapı girişimi olacak ve İstanbul Boğazı’nın üzerindeki trafiği önemli ölçüde düşürecek.

Daha önce Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesinin inşaat planının  Ankara  tarafından onaylandığını açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal İstanbul'un Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile ‘yakından uzaktan’ alakası olmadığını duyurmuştu.

 

Kanal İstanbul, Türkiye’yi dünyanın merkezi yapacak!


Geri Dön