28 / 03 / 2024

Kanal İstanbul'un 7 köprüsü 2.8 milyar dolara mal olacak!

Kanal İstanbul'un 7 köprüsü 2.8 milyar dolara mal olacak!

Son zamanlarda Kanal İstanbul projesine ilişkin yapılan açıklamalar sıklaştı. Kanal İstanbul'un yapımına köprü ile başlanacağı açıklandı. Peki Kanal İstanbul için yapılacak köprülerin maliyeti ne? İşte ayrıntılar...



Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker bugünkü köşesinde Kanal İstanbul köprülerini kaleme aldı.

İşte Çiğdem Toker'in 'İşte Kanal İstanbul Köprüleri' başlıklı yazısı...

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul projesine Haziran'da başlayacaklarını duyurdu. Kanal İstanbul projesi için startın köprülerle verileceği ortaya çıktı. 

Kanal İstanbul un 7 köprüsü 2.8 milyar dolara mal olacak!

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, son zamanlarda çılgın proje Kanal İstanbul'a ilişkin daha sık açıklamalar yapıyor. Ancak ”Hangi köprü?” “İhale usulü ne?” “Yatırım maliyeti nedir?” gibi sorular sorulmuyor. 

Bu soruların yanıtlarına Kanal İstanbul Fizibilite Raporu'nda yer veriliyot. Rakamları, güzergahları ve yatırım maliyetleri şu şekilde:

Fizibilite Raporu'nda toplamda 7 adet köprü bulunuyor. Bunlardan ikisine, “İBB Karayolu Geçişleri ve Altyapı” başlığı altında yer veriliyor.

Kanal İstanbul un 7 köprüsü 2.8 milyar dolara mal olacak!

Belki bu noktada hatırlatılmasında fayda var. Bu rapor yerel seçimlerden önce tamamlandı. İBB'ye tanımlanmış iki köprüye bu kapsamda bakılabilir.

Toplam yatırım tutarı 2 milyar 855 milyon ABD Doları olarak belirtilen 7 köprünün modeline ilişkin raporda net bir bilgi bulunmuyor. 

Kanal İstanbul için geri sayım başladı!

Kanal İstanbul tarihe damga vuracak!


Geri Dön