27 / 04 / 2024

Kanal İstanbul'un ilk köprüsü 2 yıl içerisinde açılacak!

Kanal İstanbul'un ilk köprüsü 2 yıl içerisinde açılacak!

26 Haziran'da temeli atılacak olan Kanal İstanbul Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalara yönelik açıklamalarda bulunan Karayolları 1. Bölge Müdürü Turgay Çolak köprünün iki yıl içerisinde açılacağını dile getirdi.



Karayolları 1. Bölge Müdürü Turgay Çolak, Kanal İstanbul Projesi dahilinde inşa edilecek köprü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Çolak köprü ile ilgili çalışmalarına aralıksız devam ettiğini dile getirdi. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Türkiye'nin her bölgesinde büyük projelerin hayata geçtiğini söyleyen Çolak, tamamlanan projelerin hızlı bir şekilde hizmete açıldığını dile getirdi. Bakanlık tarafından devam eden Kanal İstanbul çalışmaları dahilinde Başakşehir-Kayaşehir-Bahçeşehir yolu üzerindeki geçişi sağlayacak Sazlıdere köprüsünün şantiyesinde açıklama yapan Çolak, "Çalışmalarımız 29 Mayıs'ta başlamış olup hem batı hem doğu pilonunda çalışmalarımız hızlanarak artmaktadır. Şu anda şantiyemizde 165 personelimiz çalışmakta olup, iş kalemlerimiz ve çalışmalarımız artarak devam edecektir" şeklinde konuştu.

Köprünün teknik detaylarını anlatan Çolak, ana açıklığı 440 metre uzunluğuna sahip köprünün, sağ ve solda yer alan 210 metrelik yan açıklıklarıyla birlikte uzunluğunun 860 metreye ulaşacağını, yaklaşım viyadükleri ile toplam uzunluğun 1.618 metre olacağını dile getirdi. 

İnşaat süresinin 3 olarak planlandığını dile getiren Çolak bu sürenin kısaltılması için gerekli görüşmelerin yapıldığını belirtti. 

Kanal İstanbul un ilk köprüsü 2 yıl içerisinde açılacak!

Kule yüksekliği 196 metre olacak köprünün 4 gidiş 4 geliş olmak üzere 8 şeridinin olacağını söyleyen Çolak, köprüyü, 2 sene gibi kısa bir süre içerisinde bitirip hizmete açacaklarını söyledi. 

Çalışmalar aralıksız devam ediyor

Çalışmaların durduğuna yönelik iddialar üzerine gelen soruyu yanıtlayan Çolak, "Hayır, doğru değil. Çalışmalarımız tüm hızıyla iki kule temelinde de devam etmektedir. Arkamda gördüğünüz batı kule temelde ve karşımızda doğu kule temelde kazımız sürmektedir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları durdurmaya çalıştığı iddiları da yorumlayan Çolak, "Biz kendi çalışma alanımızda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Cumhurbaşkanımızın, Bakanımızın (Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu) talimatları doğrultusunda amacımız bir an önce bu çalışmayı belirtilen süreden daha kısa sürede tamamlamak. Bu nedenle çalışmalarımıza odaklanmış durumdayız" dedi.

İBB, Kanal İstanbul şantiyesini durdurdu iddiası!


Geri Dön