26 / 04 / 2024

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul'un ilk köprüsünün temelini yarın atıyoruz!

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul'un ilk köprüsünün temelini yarın atıyoruz!

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesi ile ilgili açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Bölgesinde lider, dünyada söz sahibi olacak Türkiye'nin en önemli yatırımlarından biri olan Kanal İstanbul'un yarın ilk köprüsünün temelini atıyoruz." şeklinde konuştu.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye Denizciler Sendikası'nı ziyaret etti. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bakan Karaismailoğlu, Başkan İrfan Mete ile buluştu.

Gerçekleştirilecek olan görüşme öncesi önemli açıklamalar yapan Bakan Adil Karaismailoğlu denizcilik sektörünün büyümesinin, "gemi adamlar" sayesinde olacağını dile getirdi.

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul un ilk köprüsünün temelini yarın atıyoruz!

Adil Karaismailoğlu şöyle konuştu: "Hem ülkemizde hem dünyada denizcilik alanında önemli gelişmeler var. Bu ziyaretimizde çalışanlarımızın çalışma koşulları, eğitimleri ve geleceğine ilişkin görüşmeler yapacağız. Bölgesinde lider, dünyada söz sahibi olacak Türkiye'nin en önemli yatırımlarından biri olan Kanal İstanbul'un yarın ilk köprüsünün temelini atıyoruz. Dünyadaki lojistik hareketlere yön verecek, Boğaz'daki trafik yükünü ve kaza riskini ortadan kaldıracak Kanal İstanbul ile ilgili çalışmalara yarın başlamış olacağız."

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul un ilk köprüsünün temelini yarın atıyoruz!

Türkiye Denizciler Sendikası Başkan İrfan Mete ise Adil Karaismailoğlu'nun gerçekleştirdiği ziyaretle ilgili olarak, "Denizcilerle ilgili sorunlarımızı Bakanımıza ileteceğiz. Kanal İstanbul'un hem İstanbul'umuza hem ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

 

Kanal İstanbul'la ilgili merak edilen her şey!


Geri Dön