25 / 04 / 2024

Yunanistan'da arazi yüzünden hükümet ile kilise karşı karşıya geldi!

Yunanistan'da arazi yüzünden hükümet ile kilise karşı karşıya geldi!

Yunanistan'da enerji arayışı kilise ile hükümeti karşı karşıya getirdi. Kilise'nin fotovoltaik için tahsis ettiği arazi kamu malı çıktı



Ekonomik darboğazda bulunan Yunanistan’da enerji arayışları Hükümet ile Kilise’yi karşı karşıya getirdi. Kilise’nin, hükümete fotovoltaik istasyonu kurulması için Atina yakınlarındaki Pendeli Dağı’nda gösterdiği arazinin devlete ait kamu arazisi çıkması üzerine Yunanistan Başpiskoposluğu ile Çevre Enerji ve İklim Değişikliği (YPEKA) bakanlığı arasında mülkiyet tartışması başladı.

Başpiskopos İeronimos’un, Kilise’nin enerji işbirliği konusunda hükümete yaptığı tekliflerin karşılık görmemesinden şikayet etmesi üzerine açıklama yapan YPEKA, Kilise’nin tahsis ettiği arazinin kamu arazisi olması nedeniyle çalışmaların başlatılamadığını açıkladı.

Bakanlık açıklamasında ayrıca, söz konusu arazinin 2009 yılındaki büyük orman yangının meydana geldiği bölgede bulunduğu, bölgede ağaçlandırma çalışmaları yapılması nedeniyle de fotovoltaik inşa edilmesinin mümkün olmadığı belirtildi.

Arazinin Kilise malı olduğunu savunan Başpiskopos İeronimos ise Yunanistan’da yabancılar kısa zaman içerisinde arazi satın alıp fotovoltaik inşa ederken, Kilise’nin siyasi yönetimle olan anlaşmazlık yüzünden kendine ait arazileri değerlendirememesinden acı duyduğunu ifade etmişti.

AA


Geri Dön