19 / 04 / 2024

Yunanistan'da kamu binaları işgal altında!

Yunanistan'da kamu binaları işgal altında!

Yunanistan'da hükümetin, 30 bin kamu çalışanının kızağa alınmasını da içeren ek kemer sıkma önlemlerine gitmeyi planlamasına karşı protesto eylemleri gerçekleştiriliyor



Başkent Atina'da dün sabah erken saatlerden itibaren yollara dökülen protestocu gruplar çeşitli bakanlık binalarını işgal etti. Ekonomi, Kalkınma, Tarım, Sağlık, Adalet ve Kültür Bakanlıkları'nın işgal altında oldukları belirtilen haberlerde, üniversite öğrencilerinin de Eğitim Bakanlığı'nda gösterilerini sürdürdükleri kaydedildi.
 
Öte yandan Atina, Financial Times'ın Almanya edisyonunda yer alan "Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu'nun istifa edeceğine yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını" açıkladı. Hükümet Sözcüsü İlias Mosyalos, iddiayı "Saçmalık ve çöp bilgi'' olarak nitelendirdi. Financial Times haberinde, "Kendisini güçsüz hisseden Başbakan Papandreu'nun son 3 hafta içinde iki kez yakın çalışma çevresine 'istifasından' söz ettiğini, Yunanistan'ın artık hiçbir şey için karar almadığını ifade ettiğini" belirtmişti.
Zaman


Geri Dön