27 / 04 / 2024

Yurt dışında konut sahibi olmak neden önemli?

Yurt dışında konut sahibi olmak neden önemli?

Barratt London Uluslararası Satış Direktörü Stuart Leslie ve Uluslararası Satış Müdürü Asel Talipova İngiltere'de ‘Cinderella’ bölgelerine odaklanan Türk yatırımcıların nereleri tercih ettiğini ve Londra’da yatırım fırsatlarını anlattı. İşte o röportaj...



Barratt London Uluslararası Satış Direktörü Stuart Leslie ve Uluslararası Satış Müdürü Asel Talipova İngiltere'de ‘Cinderella’ bölgelerine odaklanan Türk yatırımcılar nereleri tercih ediyor? Londra’da yatırım fırsatları ve sürdürülebilirlik / çevreci elementler ile donatılmış çevre dostu evlere duyulan istekleri anlattı.

İşte yurt dışı konut yatırımları ile ilgili merak edilen soruların yanıt bulduğu o Emlakkulisi.com röportajı...

Türklerin ve diğer denizaşırı ülkelerden alıcıların ilgisi nasıl? Özellikle Türklerin ilgisini açıklayabilir misiniz? 
Londra, yurtdışından gelen alıcılar için dünyanın en popüler şehirlerinden biri olmayı sürdürüyor. 2020'de, Birinci Sınıf Londra evlerinin yüzde 40'ından fazlası yabancı alıcılar ve yatırımcılar tarafından satın alındı.  Bu yatırımın çoğunluğunu Fransa, Hong Kong, ABD, Çin ve Hindistan'daki alıcılar oluşturuyor ancak Türk alıcıların ilgi düzeyi son yıllarda yüzde 30-50 oranında arttı ve şu anda toplam hacmin yüzde 5'ini oluşturuyor, bu yüzden kesinlikle büyüyen bir pazar.

www.showhouse.co.uk/news/foreign-buyers-make-up-over-40-of-londons-prime-property-market   
 
Yurtdışında konut sahibi olmak alıcılar için neden önemli? Başka bir ülkede konut sahibi olmak, Londra’da konut sahibi olmak alıcılar için ne ifade ediyor?

Yabancı alıcıların Londra emlak piyasasına ilgisinin çeşitli nedenleri var. Türk alıcılar arasında bu sebeplerin en başında eğitim veya yatırım amaçlı olarak ikinci bir ev alma ihtiyacı öne çıkıyor. Londra, dünyanın en iyi üniversitelerinden bazılarına ev sahipliği yapmaktadır. Bunların başında ise dünyanın ilk 10 üniversitesi arasında yer alan Imperial College ve UCL, Kings College ve London School of Economics yer alıyor. Çocuklarını en kaliteli eğitimi alması için İngiltere'ye göndermeyi düşünenler için, bu okulların yakınlarında bir ev almak finansal açıdan tercih sebebi oluyor. Şehir merkezinde öğrencilere uygun olarak inşa edilmiş kiralık konutların oldukça yüksek fiyatları ve kiralık konutların genellikle standardın altında olması nedeniyle, birçok ebeveyn çocuklarının üniversite arkadaşlarına bazı odaları kiralayarak aylık ipotek masraflarının bir kısmını karşılayacakları güvenli ve modern bir mülk satın almayı tercih ediyor.

Yurt dışında konut sahibi olmak neden önemli?

En büyük pazarı ise bir yatırım aracı olarak ev satın alanlar oluşturuyor çünkü Londra emlak piyasası, yıldan yıla istikrarlı büyümesi ile ünlüdür. Türkiye'deki yatırımcılar dalgalı bir ekonomiyle mücadele ediyor. Geçtiğimiz yıl liranın dolar karşısında yüzde 44'lük düşüşü ve ocak ayında enflasyonun yüzde 48,7'ye yükselmesi başlıca örnekler. İngiltere'de “ev kadar güvenli” olarak bir deyiş vardır, bu da finansal istikrarsızlık zamanlarında çok az şeyin mülke yatırım kadar güvenli olduğunu vurguluyor. Londra genelinde konut fiyatları geçen yıl her ay artarken, yıllık toplam sermaye artışı yüzde 6,33 olurken, kira gelirleri tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Uzun vadede güvenilir yatırım getirisi isteyenler için, Londra emlak aramaya başlamak için iyi bir yerdir.

İşleri gereği düzenli olarak İngiltere'ye seyahat edenler, şehirdeyken kalabilecekleri rahat bir yere sahip olmanın sağlam bir yatırım olduğunu ve aynı zamanda aileleri için bir tatil evi potansiyeli sunduğunu görebilirler. Londra’da ikinci bir evinin olması hala nispeten varlıklı kişilerin tercihi olduğundan, Londra’da bir ev sahibi olmak da belli bir statünün simgesi olarak görülüyor. 

http://www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/2022 
http://www.standard.co.uk/homesandproperty/property-news/london-house-prices-record-growth-average-uk-prices-new-high-b989038.html 
http://www.standard.co.uk/homesandproperty/renting/renting-london-prices-record-high-cost-living-b978964.html 


Geri Dön