29 / 03 / 2024

Yusuf Uzun: Metro ve denizden ulaşım, Beylikdüzü 'nde fiyatları artıracak!

Yusuf Uzun: Metro ve denizden ulaşım, Beylikdüzü 'nde fiyatları artıracak!

Sadece metrobüsün hayata geçmesiyle bile 5 yıl öncesine göre konut fiyatlarını ikiye katlayan Beylikdüzü'nü İstanbul'un merkezine bağlayacak yeni ulaşım projelerinin ilçenin tercih edilirliğini daha da artırması bekleniyor.




Son iki yılda Beylikdüzü'nün konut sayısını neredeyse ikiye katladığını söyleyen Yusuf Uzun, "Ciddi bir değer artışı görülüyor. 1000 dairelik bir Kalekent projesi var, bunun yanı sıra Demir İnşaat ve Şahinler gibi grupların projeleri var. Yaklaşık 10 tane markalı proje devam ediyor. 


Ortalama 500 dairelik projelerden bahsediyoruz. 5 bin daire sadece bu yolla Beylikdüzü'ne gelecek" dedi. 

Uzun, Kavaklı'daki ihlas Marmara 2 sitesinin civarında yaklaşık 10 bin dairelik bir alan olduğuna dikkat çekti. 


Sadece metrobüsün hayata geçmesiyle bile 5 yıl öncesine göre konut fiyatlarını ikiye katlayan Beylikdüzü'nü İstanbul'un merkezine bağlayacak yeni ulaşım projelerinin ilçenin tercih edilirliğini daha da artırması bekleniyor. 


2017 yılında metronun tamamlanacağı BeylikdüzüBakırköy hattında, yapımı süren limanla İDO seferlerinin başlatılması ve mevcut E5 karayoluna paralel bir yol daha yapılması için çalışmalar başladı. 


ÇİFT GİDİŞ-GELİŞLİ YOL YAPILIYOR 

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, özellikle ulaşım projelerinin tamamlanmasıyla şu anda 250 bin olan nüfusun en fazla 10 yıl içerisinde 600 bine ulaşacağını ifade etti. 


Uzun, bölgeye gelmesinin ardından ilçenin daha da tercih edilir olduğunu söyledi. BakırköyBeylikdüzü metro hattının 2017'ye kadar yapılacağını anlatan Uzun, "Deniz ulaşımmmda Gürpınar'a İstanbul'un en büyük iskelelerinden birisi yapılıyor. Orada Eminönü, Kadıköy, Üsküdar'daki gibi Beylikdüzü'nde de deniz ulaşımını en güzel anlamda kullanmayı düşünüyoruz. 


Yusuf Uzun, ikinci ulaşım projesi olarak ise E5-Ambarlı kavşağı ile Yakuplu liman yolu üzerinden bir yolla birlikte Büyükçekmece'ye kadar uzanacak çift gidişgelişli yeni bir yol hazırlandığını söyledi. 


Bu projenin E5'teki aşırı yoğunluğu buraya çekeceğini anlatan Uzun, bunun yanı sıra alt bölgeleri yaşam bakımından canlandırmayı hedeflediklerini kaydetti. 


Beylikdüzü'ndeki sanayi tesislerine yönelik olarak yeni planlama yaptıklarını anlatan Başkan Uzun, "Gürpınar'da sanayi alanlarının tamamını konut, ticaret ve turizme döndürdük. Bunun yanı sıra Beylikdüzü ve Kavaklı bölgesinde sanayi alanlarında 2 bine yakın irili ufaklı sanayi kuruluşu var. 


Bunların istanbul'un diğer sanayi alanlarına taşınacağını ve buraların da konut Metrobüsten sonra ulaşımın da sağlanacağını ve bölgenin değerinin artacağını dile getiriyor kentin 90 bin olan konut stokunun ulaşımın çeşitlenmesiyle markalı projeleri çekeceğini de kaydetti. 


Beylikdüzü'nün yeni projelerle gelişmekte olan diğer yerleşim bölgelerine göre öne çıktığına değinen Uzun, metrobüsün alanları haline döneceğini düşünüyoruz. 


Fiyatların değerlenmesiyle sanayi sahiplerinin bunu kendiliğinden tercih edeceğini düşünüyoruz" dedi. 



HaberTürk/Ünsal Ereke


Geri Dön