24 / 04 / 2024

Yusuf Yılmaz: Samsun'a iki yılda 16 okul kazandırdık!

Yusuf Yılmaz: Samsun'a iki yılda 16 okul kazandırdık!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun’a iş adamları aracılığıyla iki yılda 16 okul kazandırdıklarını belirtti.




Samsun Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salon’da yer alan Ömer Halisdemir salonunda gerçekleştirilen programda açıklamalar yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, tekli eğitimin önemine değinerek, “Tekli eğitime geçemememizin tek sebebi tekli eğitimle ilgili okullaşma sürecinin bir tarafında Ankara’nın olmasıdır.  Ankara dese ki; Ey valim Samsun’da tekli eğitime geçte nasıl geçersen geç. Samimi söylüyorum sayın valimle birlikte 1 buçuk 2 sene içerisinde hallederiz. Okul yerlerine karışıyorlar. Onu oraya taşıyacağız. Yok zaten orası bizim diyorlar. Orayı da veriyorsan ver diyorlar. Yahu bu kadar bol değil ki bu arazi. Bu bürokratik engeller bizim önümüzü kapatıyor. Milli Eğitim Müdürümüz ‘400 dersliğe ihtiyacımız var’ diyor. Bunun için en az 20 okul yapılacak. Vali bey bize 20 tane okul yeri bulun diyecek. Takır takır bulacağız. 10 tanesini hayırseverlere yayacağız. 5 tanesini yerel yönetimlere vereceğiz. Kalan 5 tanesini de merkezi hükümetten aldığımız kaynaklarla ve kendi imkanlarımızla bir şekilde yapacağız. Bunları da en fazla 2 yıl içinde tamamlarız” dedi.



İŞ ADAMLARIMIZA 2 YILDA 16 OKUL YAPTIRDIK


Başkan Yılmaz iş adamları ile yaptığı görüşmeler sonucunda Samsun’a 16 okul yaptırıldığını dile getirerek şöyle konuştu: “Eğitime yüzde yüz destek kampanyası var. Bu kampanya kapsamında eğitime destek verenlere vergi muafiyeti sağlanıyor. O zamanlar bir okul yaklaşık 1 milyon TL’ye yapılıyordu. Samsun’da bu parayı verecek kişi sayısı 5’i geçmez. 20 okul yapılacağı zaman ne yapacağız diye düşündük. Şöyle bir şey yapalım dedim. Biz bağışçıya ‘Okulun maliyeti şu kadar siz ne verebilirsiniz?’ deyince genel olarak 250 bin TL cevabını aldık. ‘250 bin lirasını da İl Özel İdaresi versin. Geri kalanını da Büyükşehir Belediyesi versin. Okulu yaptıranın ismini okulda yaşatalım’ dedik. Ve bu görüşmeler sonucunda Samsun’umuzun çeşitli yerlerinde 2 sene içinde 16 tane okul yaptırdık” diyerek eğitime destek veren iş adamlarına teşekkür etti. 


Samsun Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön