20 / 04 / 2024

Yusuf Ziya Yılmaz: Samsun'a ikinci üniversite kurulmalı!

Yusuf Ziya Yılmaz: Samsun'a ikinci üniversite kurulmalı!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun'daki ikinci üniversitenin Çarşamba’ya, üçüncünün de Bafra’ya kurulmasını istediklerini belirtti...




Samsun Çarşambalılar Yardımlaşma ve Haberleşme Derneği tarafından düzenlenen vefa yemeğine Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Adalet Komisyonu Başkanı Kemal Alver, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Fatih Özkan, Samsun Çarşambalılar Yardımlaşma ve Haberleşme Derneği Başkanı Saadettin Sarıoğlu, dernek üyeleri, iş adamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Vefa yemeğinin açılış konuşmasını yapan Samsun Çarşambalılar Yardımlaşma ve Haberleşme Derneği Başkanı Saadettin Sarıoğlu, “Çarşamba Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesinin Samsun’a taşınması gündeme gelmesi bizleri rahatsız etmektedir. Bırakın taşınmasını biz ikinci bir devlet üniversitenin Çarşamba’ya kurulmasını arzu etmekteyiz” dedi.


OMÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüsnü Demirsoy’un konuşmasından sonra kürsüye çıkan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Dernek başkanımız Saadettin Sarıoğlu, tuttuğunu koparan bir başkan. Onun için Çarşambalılar derneğinin şanslı olduğunu düşünüyorum. Bu organizasyonu yaparken o kadar heyecanlı ki, belki beni 3-4 kere ‘katılacak mısın’ diyerek aradı. Birçok sivil toplum örgütleriyle beraber oluyoruz ama Çarşambalılar derneğindeki disiplinden dolayı sizleri tebrik ediyorum” diye konuştu.


İKİNCİ ÜNİVERSİTE ÇARŞAMBA’YA, ÜÇÜNCÜSÜ BAFRA’YA KURULMALI

İkinci üniversitenin Çarşamba’ya, üçüncünün de Bafra’ya kurulmasını istediklerini belirten Başkan Yılmaz, “Kimin nerede, nasıl başlattığını bilmediğim Çarşamba’daki Hukuk Fakültesi Samsun’a taşınsın diye bir söylem başlattılar. Böyle saçma bir şey olabilir mi? Çarşamba’daki Hukuk Fakültesi, bir bağışçının ‘ben anamdan doğduğum gibi ahirete gideceğim’ diyen bir hayırseverin vefası ile yapılmış, bütün varlığını hibe ederek yaptığımız Çarşamba Hukuk Fakültesini oradan alıp da götürmeye hakkımız var mı? Bu çok yanlış bir şey olur. Çarşamba, Ulaş sapağına 12 kilometre, 12 kilometre duble yolda 5 dakikada gidiliyor. 5 dakikalık bir ulaşım mesafesi olan bir yer şehre uzak diye bir laf edilebilir mi? Eminönü’nden Fatih’e 2.5 saatte gidiyorsunuz. Bizim üniversitemize Cumhuriyet Meydanı’ndan çıktığımızda 20 dakikada gidiyorsunuz. Böyle bir şeyin çıkmasına üzüldüm. İkinci üniversite Samsun’da Yeşilırmak Üniversite olmalı. Üçüncü üniversitede de Kızılırmak Üniversitesi olmalı ve Bafra’da olmalı. Artık Çarşamba ve Bafra, şehrin ayrılmaz birer parçası haline gelmeli. 150’şer bin nüfuslu iki ilçemiz Samsun ile zaten bütünleşti” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, derneğe emeği geçenlere plaket ve teşekkür belgeleri verildi.



Samsun Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön