26 / 04 / 2024

Yusufeli Barajı 100 katlı gökdelen yüksekliğine ulaşacak!

Yusufeli Barajı 100 katlı gökdelen yüksekliğine ulaşacak!

Tamamlandığında dünyanın en yüksek üçüncü barajı olacak olan Yusufeli Barajı'nda gövde yüksekliği 100 metreye ulaştı. Yusufeli Barajı, 275 metrelik gövdesiyle 100 katlı bir gökdelen yüksekliğine ulaşmış olacak.



 

Tamamlandığında dünyanın en yüksek üçüncü barajı olacak olan Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 100 metreye ulaştı.

Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin vizyon projelerinden biri olan Yusufeli Barajı'nda geçen sene başlayan gövde beton döküm işleri devam ediyor.

Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre,Toplam 4 milyon metreküp gövde hacmine sahip barajın programlamaya göre gövde betonunun 2 senede tamamlanması hedefleniyor.

23 Mayıs tarihi itibarıyla baraj için 1 milyon 100 bin metreküp beton döküldü ve gövdede yüzde 27,5 gerçekleşmeye ulaşıldı. Ulaşılan bu gerçekleşmeyle gövde yüksekliği ise 100 metreyi buldu.

Yusufeli Barajı 100 katlı gökdelen yüksekliğine ulaşacak!

Çalışmalar planlandığı gibi ilerliyor


İnşaatı tamamlandığında Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santral Projesi'nin kurulu gücü 558 megavat ve yıllık enerji üretimi 1 milyar 888 milyon kilovatsaat olacak.

Yusufeli Barajı, 275 metre gövde yüksekliğiyle 100 katlı bir gökdelen yüksekliğine ulaşmış olacak.. Baraj gövdesinde kullanılacak 4 milyon metreküp beton, Artvin'den Edirne'ye 13 metre platform genişliğinde beton yol yapılmasını sağlayacak kapasiteye sahip. Projeyle üretilen enerji sayesinde yaklaşık 600 bin kişinin enerji ihtiyacı karşılanacak.


Geri Dön