20 / 04 / 2024

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 214 metreye ulaştı!

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 214 metreye ulaştı!

Yapımı tamamlandığında temelden 275 metre yüksekliği ile çift eğrilikli beton kemer baraj kategorisinde Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı ve HES'te gövde yüksekliğinde 214 metreye ulaşıldı...



Yapımı tamamlandığında temelden 275 metre yüksekliği ile çift eğrilikli beton kemer baraj kategorisinde Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak oaln Yusufeli Barajı ve HES'in gövde yüksekliği 214 metreye ulaştı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Devlet Su işleri 26. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Yusufeli Barajı ve HES Projesi'nde baraj gövde betonu dökülmesi çalışmalarının hızla devam ettiği belirtildi. 

Baraj gövde yüksekliğinin 214 metreyi bulduğu aktarılan açıklamada, dökülen gövde beton miktarının ise 3 milyon 219 bin 656 metreküp seviyesine ulaştığı da ifade edildi. 

Artvin'in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen ve 558 megavat kurulu güce sahip Yusufeli Barajı ve HES ile yılda 1 milyar 888 milyon kilovatsaat enerji üretimi hedefleniyor.


Geri Dön