18 / 04 / 2024

Yusufeli Barajı dünyanın 3. en yüksek gövdeli barajı olacak!

Yusufeli Barajı dünyanın 3. en yüksek gövdeli barajı olacak!

Türkiye'nin en yüksek, dünyanın üçüncü en yüksek gövdeli barajı olacak olan Artvin'in Yusufeli Barajı ve HES'inin inşaatı sürüyor. Çoruh Nehri üzerinde yapılan, temeli geçtiğimiz yıl şubat ayında atılan barajın 2018'de tamamlanması bekleniyor




Yusufeli Barajı'nı inşa eden Limak, Cengiz İnşaat ve Kolin firmalarından oluşan LCK Yusufeli Adi Ortaklığı'nın Yusufeli Barajı ve HES Projesi Müdürü Feridun Ünsal, çoğunluğu Yusufelili olan 900 çalışanı ile birlikte Türkiye'nin gururu olacak bir projeye imza attıklarını söyledi. 2013 mayıs ayında işe başladıklarını ifade eden Ünsal "Şu anda yaklaşık yüzde 29'luk bir bölümündeyiz. Hızlı bir çalışma yapıyoruz. 

2015 haziranında da beton imalatlarına başlayacağız. Yaklaşık 3 milyon metreküp gövde, dolgu alanına sahip bir barajımız olacak. Barajımız tamamlandığında Yusufeli ilçesini su altında bırakıyor. Yusufeli ilçemizin sular altında kalması dolayısıyla da yeni yerleşim ve yol çalışmaları yapılıyor. 

Karayolları tarafından yol çalışmaları,  TOKİ  tarafından yeni yerleşim yeri çalışmaları yapılıyor. Bizim inşaatı tamamlama süremiz 2018 Mayıs aymda. Biliyorsunuz temel atma günü Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, projenin belirlenen hedeften daha erken bitirilmesini istemişti. Başbakanımıza verdiğimiz sözü yerine getireceğiz, Mayıs 2018'de bitireceğiz" dedi. 

Türkiye'nin en yüksek, dünyanın üçüncü en yüksek gövdeli barajı olacak olan Artvin'in Yusufeli Barajı ve HES'inin inşaatı sürüyor.  Çoruh Nehri üzerinde yapılan, temeli geçtiğimiz yıl şubat ayında atılan barajın 2018'de tamamlanması bekleniyor.



Sabah Karadeniz


Geri Dön