20 / 04 / 2024

Yüzde yüz yerli üretim TOGG ilk kez otobana çıktı! Yolda gören hızına yetişemedi

Yüzde yüz yerli üretim TOGG ilk kez otobana çıktı! Yolda gören hızına yetişemedi

Türkiye'nin yüzde yüz elektrik teknolojisiyle üretilen SUV standartlarında üretilecek aracı TOGG, ilk kez kamuflajlı haliyle trafiğe çıktı. Yolda görenlerin ilk başta heyecanlandıran aracın hızına yolda giden diğer sürücüler ise yetişemedi.



Türkiye'nin yerli otomobili TOGG'a ilişkin gelişme ve haberler ilgiyle takip ediliyor. Bursa'nın Gemlik ilçesinde kurulan fabrikada üretimi yapılıp ilk kez 2022 sonunda yollara çıkacak olan TOGG ilk kez otobanda hız yaparken görüntülendi. Aracın test edildiğini fark eden diğer sürücüler ise o anları kameraya çekti. TOGG'u videoya çeken sürücünün saatte 195 km hızla gittiği halede TOGG'un hızına yetişemediği görüldü.

TOGG'un Osmangazi Köprüsü'nden geçerken çekilen görüntüleri sosyal medyada ilgi odağı oldu.

TOGG'UN HIZ YAPARKEN ÇEKİLEN GÖRÜNTÜSÜ İÇİN TIKLAYINIZ

İnternette paylaşılan görüntülerde TOGG'un kamuflaj giydirilmiş prototipi yollarda seyir halinde giderken görülüyor. Yapılan ÖTV indirimleri sonrasında fiyatı merak konusu olan TOGG Osmangazi köprüsünde çıktığı yüksek süratlerde kayıt altına alındı.

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG, Almanya'da kamuflajlı görünmesinin ardından bu sefer kendi memleketinde, İzmir İstanbul otobanında görüntülendi ve sosyal medyada ilgi odağı oldu.

Hükümetin yerli üretim TOGG için özel olarak düzenlediği ÖTV indirimleri sonrası aracın fiyatının 900 bin bandına gerilemesi beklenirken resmi satış fiyatıyla ilgili henüz bir bilgi ya da ipucu verilmedi.

TOGG, katıldığı teknoloji etkinliklerinden sonraki sokaklarda görüldüğü anlara kadar birçok otomobil meraklısı tarafından heyecanla bekleniyor. Kısa bir süre önce Trugo ile şarj ağı lisansı da satın alan TOGG devlet desteğiyle de beraber Türkiye'de elektrikli otomobil altyapısı kurmaya devam ediyor.

TOGG CEO'su Gürcan Karakaş aracın tüm Türkiye'de kesintisiz ulaşım sağlayabilmesi için 81 ile şarj istasyonları kurulacağını açıklamıştı. Aracın fiyatıyla ilgili de konuşan Karakaş, fiyatın piyasa taarfından belirleneceğini hiçbir otomobil üreticisinin daha araç yola çıkmadan liste fiyatı açıklayamayacağını ifade etmişti.

 


Geri Dön