18 / 04 / 2024

Zafer Yavuztürk kimdir?

Zafer Yavuztürk kimdir?

Türkiye’de enerji ve ısı tasarrufu alanında kurulan Enerji ve Isı Tasarrufu Derneği'nin ilk dönemsel başkanlığına Zafer Yavuztürk seçildi. Peki ETADER Başkanı Zafer Yavuztürk kimdir? İşte Zafer Yavuztürk..



Zafer Yavuztürk kimdir?

Türkiye’de enerji ve ısı tasarrufu alanında kurulan Enerji ve Isı Tasarrufu Derneği'nin ilk dönemsel başkanlığına Zafer Yavuztürk seçildi.


Zafer Yavuztürk, 2010 Ekim'den beri İSTA Enerji'de Genel Müdür olarak görev alıyor. Eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi'nde alan Zafer Yavuztürk, aynı üniversitede 1995-1998 yılları arasında Master eğitimi aldı.


Mayıs 2009 ile Temmuz 2010 arasında ThyssenKrupp Elevator & Escalator'da (asansör ve yürüyen merpen firması) görev aldı.


İSTA..

"ista; 1902 yılında, kendi sektöründe ilk kurulan, günümüzde dünya lideri olarak, en gelişmiş enerji, su ve ısı sayaçları ile ölçüm yapan ve bireysel faturalama hizmeti sunan bir şirkettir. 


ista; sayaç üretiminden, teslimatına; montajdan, satış sonrası destek ve faturalamaya kadar kapsamlı bir hizmet sunmaktadır."


ETADER..

Türkiye’de enerji ve ısı tasarrufu bilincini artırmak ve bu amaçla kamu yararına etkinlik göstermek amacıyla kurulan ETADER hakkında Zafer Yavuztürk'ün düşünceleri:


"Biz ETADER kurucularını bir enerji ve ısı tasarrufu derneği kurmaya teşvik eden neden hiç de karmaşık değil. Dünyamızın kaynakları tükeniyor. Bu yadsınamaz bir gerçek… Araştırmalara göre, Türkiye’nin enerji yoğunluğu OECD ülkeleri ortalamasının iki katı. Yani bir dolarlık mal veya hizmet üretmek için Türkiye’de OECD ülkelerinde kullanılan enerji miktarının iki katı enerji kullanılıyor. 


ABD’de 1970’li yıllarda alınan tasarruf tedbirleri ve enerji teknolojilerindeki gelişmeler sayesinde ülkede enerji yoğunluğunun düzenli olarak düştüğü ve enerji verimliliğinin de devamlı olarak arttığı belirlenmiş. Türkiye’nin enerji tasarruf potansiyelinin yüzde 30 olduğu belirtiliyor. Dolayısıyla ABD örneğinde de görüldüğü gibi en büyük enerji kaynağı tasarruftur. Üstelik bu kaynak sürekli ve çevre dostudur. Bu nedenle Türkiye’nin ve bizlerin çocuklarının geleceğini güvenle kurabilmek için enerji ve ısı tasarrufu yapmaktan başka bir çaremiz yok."






Geri Dön