19 / 04 / 2024

Zafertepe İnsancıl Kentsel Yenileme Projesi'nde çalışmalar başladı!

Zafertepe İnsancıl Kentsel Yenileme Projesi'nde çalışmalar başladı!

Zafertepe'de çalışmalar devam ediyor. Çankaya Belediyesi tarafından kentseli yenileme kapsamında projelendirilen ve Bülent Tanık tarafından tanıtılan Zafertepe İnsancıl Kentsel Yenileme Projesi'nde ihale sonrası çalışmalar hız kazandı.



Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık tarafından kısa bir süre önce basın toplantısıyla tanıtılan, "Zafertepe İnsancıl Kentsel Yenileme Projesi'nde ihale sonrası çalışmalar başladı. 

Ankara'nın kent merkezine en yakın gecekondu bölgelerinden birisi olan Zafertepe bölgesi ve çevresindeki konut ve barınma sorununu kökünden halledecek olan "Zafertepe İnsancıl Kentsel Yenileme Projesi' bölgeyi yarım asır sonunda çözüme kavuşturarak Türkiye'de özgün örneklerden birisini teşkil edecek. 

25-30 yıldır bölgede yaşayan insanları başka bir yere göç etmeye zorlamamayı öncelikli hedef olarak belirleyen Çankaya Belediyesi, buna dönük hazırlanan mimari projeyi başlattı. 15 bin metrekare toplam inşaat alanı olan proje kapsamında bölgeye yollar açan belediye ekipleri, ayrıca, çocuk merkezleri ve parklar da yapıyor. Konuyla ilgili konuşan ve bölgede 60 ve 90 metrekarelik iki tip konut yapılacağını belirten Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, 2015 yılının Mart ayında hak sahiplerine ilk konutların teslim edileceğinin de müjdesini verdi. 


Ekonomi ve Politakada Olay


Geri Dön