24 / 04 / 2024

Zaman köprü satılacak zaman değil!

Zaman köprü satılacak zaman değil!

İtalyan Astaldi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ndeki payının satışı için görüşmeler yaparken, büyük ortak IC Holding’in patronu Çeçen, “Köprü satılacak zaman değil. Seçim sonrası Türkiye yeni döneme girdi” diye açıklama yaptı. 



İtalyan inşaat şirketi Astaldi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Paolo Astaldi, önceki gün İstanbul’daki üçüncü köprüde sahip oldukları yüzde 33 payın satışı için yapılan görüşmelerin ileri aşamaya geldiğini dile getirdi. Türk ortak IC Holding ise ‘Dönem Türkiye’de mal satılacak dönem değil’ düşüncesinde... 

Akşam Gazetesi'nden Şenay Büyükköşdere'nin haberine göre; IC Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen, 24 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye’nin yeni bir döneme girdiğini belirterek, “Yabancılar da bunun farkında. Bu yüzden iştahları kabardı. Türkiye’deki projelere ilgileri arttı. Seçimden sonra kapımızı aşındıranların sayısı da çoğaldı. 3. Köprü’ye Avrupa’dan ve Uzakdoğu’dan ilgi var. Ancak böyle bir ortamda satış yapmanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Çünkü Türkiye’deki projeler artık çok daha kıymetli olacak. Bundan sonra Türkiye’de her şeyin değeri artacak” dedi. 

İtalyan ortak Astaldi’nin açıklamasını sorduğumuzda ise Çeçen, “Onların hisseleri elden çıkarmak gibi bir niyeti vardı. Görüşme konusunda ise “konuşun bakalım ne olacak’ dedim. Fakat ortak olarak bizim alım önceliğimiz var. Dolayısıyla kesin karar verdiklerinde önce bize sormak zorundalar” diye açıklama yaptı.

BİZ DE SATIN ALABİLİRİZ

İbrahim Çeçen, bu durumda İtalyanların hisselerini de almayı düşünebileceklerini belirterek, “Onların hisselerini almak ve yüzde 100 hisseye sahip olmak bizim için avantajlı olabilir” diye ekledi. Yapılan sözleşmeye göre Yavuz Sultan Selim Köprüsü 2026 yılına kadar özel sektör tarafından işletilecek. 

 


Geri Dön