19 / 04 / 2024

Zamlı asgari ücretin miktarı belli oldu! Bakın kaç lira fark edecek?

Zamlı asgari ücretin miktarı belli oldu! Bakın kaç lira fark edecek?

Asgari ücrete yılbaşında yüzde 50 zam Cumhuriyet tarihinde görülmemiş şekilde enflasyon karşısında eridi. Hükümet asgari ücrete ara zam formülüne ilk başlarda soğuk baksa da Temmuz'da yeşil ışık yaktı. Peki rakam kaç lira olacak? Detaylar belli oldu..



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, geçtiğimiz Mart ayının sonunda asgari ücretin yıl içerisinde artırılması tartışmalarıyla ilgili, "Olağanüstü şartlar ortaya çıkar vesaire o zaman düşünülebilir ama bugün gündemimizde böyle bir şey yok" açıklaması yapmıştı. 

Bakan Bilgin'in "olağanüstü şartlar oluşursa zammı düşünürüz" dediği o şartlar Türkiye'de tek tek kendisini gösterince asgari ücrete zam kaçınılmaz oldu. Nisan ayında TÜİK'in yüzde 70 açıkladığı enflasyon nedeniyle Türk lirasının alım gücü iyiden iyiye düştü. Gıda, akaryakıt, kira, konut, hizmet vb. sektöründe yaşanan fiyat artışları yıllık yüzde 73,21 olarak gerçekleşti.

Zamlı asgari ücretin miktarı belli oldu! Bakın kaç lira fark edecek?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön