26 / 04 / 2024

Zamlı maaşlar aydan aya eriyecek hiç zam yapılmamış gibi olacak! Ünlü uzman açıkladı

Zamlı maaşlar aydan aya eriyecek hiç zam yapılmamış gibi olacak! Ünlü uzman açıkladı

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, vergi dilimlerinin büyük rakamlarda olması sebebiyle temmuz ayında asgari ücrete gelen zammın çok bir faydası olmadığını söylerken, TGRT Haber’ açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…



Temmuz ayında maaşlara zam geldi fakat bu kez artan enflasyon rakamları ile birlikte maaşlara gelen zam haneye giren gelir ve çıkan gidere çok faydası olmadı. Vergi dilimlerinde ise güncellenme yapılmadığı için çalışan kişiler ağustos ayında çalışanlar daha düşük maaş aldı. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya ise TGRT Haber’de açıklamalarda bulundu.

Yıllık enflasyon rakamlarına göre vergi dilimlerinin de yenilenmesi gerektiğini açıklayan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, “Ocak Ayı’nda herhangi bir güncelleme yapılmadı” ifadelerini kullandı.

ZAMLAR AYDAN AYA ERİYECEK

Temmuz ayında zam ile birlikte de gelir vergisi dilimlerine güncelleme gelmediği için bordroluların mağduriyeti daha da çoğaldı. SGK Uzmanı Özgür Kaya, “Temmuz ayında da ortalama olarak asgari ücrete % 40 seviyesinde bir artış meydana geldi yine bir güncelleme olmadığı için temmuz ayından itibaren; ağustos, eylül, ekim, kasım ve aralık ayına kadar brüt maaş ile çalışanların vergi dilimleri de bir üst dilime çıktığından dolayı daha da düşecek” şeklinde konuştu.

Zamlı maaşlar aydan aya eriyecek hiç zam yapılmamış gibi olacak! Ünlü uzman açıkladı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön