26 / 04 / 2024

Zamlı maaşlar aydan aya eriyecek hiç zam yapılmamış gibi olacak! Ünlü uzman açıkladı

Zamlı maaşlar aydan aya eriyecek hiç zam yapılmamış gibi olacak! Ünlü uzman açıkladı

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, vergi dilimlerinin büyük rakamlarda olması sebebiyle temmuz ayında asgari ücrete gelen zammın çok bir faydası olmadığını söylerken, TGRT Haber’ açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…



ÜCRET GELİRLERİ VE VERGİ KESİNTİSİ

Brüt maaşı 15 bin TL olan bir çalışan kişinin eline yılbaşında 11. 400 TL geçerken bu rakam ağustos ayında 10. 300 TL’ye düştü. Bu şekilde çalışanın maaşı yılbaşında almış olduğunun gerisine düştü. Gelir vergisi kesintisi de büyüyünce maaşın üçte biri de vergiye gitti.

İŞTE GELİR DİLİMLERİ VERGİ ORANI (%)

  • 32 bin liraya kadar % 15
  • 70 bin liranın 32 bin lirası için 4. 800 lira, fazlası % 20
  • 250 bin liranın 70 bin lirası için 12. 400 lira, fazlası % 27
  • 880 bin liranın 250 bin lirası için 61 bin lira, fazlası % 35

VERGİ DİLİMLERİ GÜNCELLENMELİ

Maaşlarda yaşanan düşüşün engellenmesine yönelik de açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, “Eğer bu durum ile ilgili enflasyon oranında vergi dilimlerine de bir güncelleme yapılsaydı, % 40 seviyesinde bir artış yapılsaydı brüt ücret ile çalışanların vergi dilimlerine girenlerin maaşlarında herhangi bir düşüş meydana gelmemiş olacaktı” ifadelerini kullandı.

Zamlı maaşlar aydan aya eriyecek hiç zam yapılmamış gibi olacak! Ünlü uzman açıkladı

EDİTÖR NOTU: Bu haber 10 Ağustos 2022 tarihinde saat 15.58'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,01 Türk Lirası, euro 18,36 Türk Lirası, altının gramı ise 1040 Türk Lirası değerinde.

AK Parti belediye çalışanlarına yüzde 80 zam yaptı! AK Partili isim açıkladı

A101’de Arzum şenliği başladı! Kapış kapış gidiyor Şimdiden tükendi yetişen alıyor! Blenderdan, çay makinesine...

Milyonlarca Kona aşığına kötü haber! Hyundai Kona’ya zam geldi! İşte 10 Ağustos 2022 fiyat listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön