24 / 04 / 2024

Zekai Kafaoğlu: İmarın olmaması elimizi kolumuzu bağlıyor!

Zekai Kafaoğlu: İmarın olmaması elimizi kolumuzu bağlıyor!

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu'na şu öğretmen evi yanından Çayırhisar'a düzgün yol neden açılmıyor diyenleri "1 /5000lik imar planı olmadığı için bir çivi bile çakamıyoruz. Elimiz kolumuz bağlı"dedi.



BALIKESKİR-Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Büyükşehir Belediyesinin 1/5000'lik imar planı olmadığı için hiçbir şey yapamadıklarını, vatandaşların kendilerine gelip, şuradan şuraya arazilerin içinden yol açılması istendiğini, ancak imar planı olmadan bir çalışma yapamadıklarını söyledi. Bahçelievler Mahallesi yeni Öğretmen Evi Sosyal tesisleri yanından Çayırhisar Köyüne giriş yolunun açılması için gelen taleplere Başkan Kafaoğlu "Herkes yolu açın, bu dar yoldan geliş gidişlerde iki araç karşılaştı mı biri kenarda durmadan diğeri geçemiyor diye şikayetler geliyor. Ama 1/5000'lik imar planı olmayında bir şey yapamıyoruz. Plan olmuş olsa hemen kepçeleri sokar yolu çoktan yaparız. Büyükşehir Planları yapmadan biz çalışma yapamayız"diye dert yandı. 


1/100.000'LİK PLAN VAR. BÜYÜKŞEHRİN YAPMASI GEREKEN 1/5000'LİK PLAN YAPILMADI

Altıeylül İlçesinin bir çok Semtinde yapılması gereken işlerin olduğunu belirten Başkan Zekai Kafaoğlu "Gazi Osman Paşa Mahallesinin içinden geçen dere ıslah edildi. Bu derenin iki tarafında çok mükemmel Park yapmayı planlıyoruz. 

Ama karşımıza yine 1/5000'lik imar planı olmaması yüzünden bu parkı da yapamadık. O kadar yapmamız gereken çalışmalar, yapmamız gereken Parklar gibi çalışmalar var. Ancak hiç birisini yapamıyoruz. İmar planının olmaması elimizi kolumuzu bağlıyor" bilgi verdi. 


MİMARLAR ODASI NE DEDİ

Balıkesir'in 1/5000'lik planı olmayan yerlerde en küçük bir inşaat çalışması yapılamadığını belirten Balıkesir Mimarlar Odası Başkanı Ali Özerk "Balıkesir'in 1/100.000'lik imar planı olduğu için, buralarda Belediyeler, yada Büyükşehir Belediyesi 1/5000'lik plan yapmadıkça hiç bir çalışma yapılamaz. Karesi ve Altıeylül Belediyeleri 1/5000'lik imar planı yapma yetkisini Büyükşehir'e verdi. 


Bandırma 1/5000'lik planını kendisi yapıyor. Ak Partili Belediyeler Büyükşehir Belediyesine yetki verdi ve bu nedenle onların İmarlarını Büyükşehir Belediyesi hazırlıyor. Bu imar planları hazırlanmadıkça kimse bir çivi bile çakamaz"diye bilgi verdi. 


Balıkesir Artı Haber Gazetesi


Geri Dön