16 / 04 / 2024

Zekayi Akyürek: Seçimlerin arka arkaya gelmesi emlak sektörünü olumsuz etkiledi!

Zekayi Akyürek: Seçimlerin arka arkaya gelmesi emlak sektörünü olumsuz etkiledi!

İnegöl Emlakçılar Derneği Başkanı Zekayi Akyürek, Ramazan Bayramı ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin arka arkaya gelmesinin emlak sektörünü olumsuz etkilediğini söyledi. Akyürek, seçimlerin ardından sektörün biraz daha hareketleneceğini bildirdi.



SEKTÖR OLUMSUZ ETKİLENDİ 


2014 yılının emlakçılar için biraz durgun geçtiğini belirten inegöl Emlakçılar Derneği Başkanı Zekayi Akyürek, "2014 yılı, bazen şans diyelim, bazen şanssızlık diyelim, her şey üst üste geldi. 


Yerel seçimlerle birlikte Ramazanın gelmesi, ardından tatilin gelmesi ve son olarak da Cumhurbaşkanlığı seçiminin gelmesi, bu olayların 2014 yılında gerçekleşmesi, haliyle bütün sektörlerde olduğu gibi emlak sektöründe de durgunluk yaşanmasına sebep oldu" dedi. 


İLERİYE DÖNÜK UMUDUMUZ VAR 


Durgunluğun sadece seçimlere bağlı olmadığına da dikkat çeken Başkan Akvürek, "Sadece seçimlerle nedeni ile olan bir durgunluk değil. Bu durgunluğunyaşanmasındaki nedenlerden biri de konut kredilerinin yüksek olması, emlak sektöründe ev alacak vatandaşı etkilemiş oldu. Türkiye dışarıdan da etkilendi. Çevremizde yaşanan olaylardan ayrı kalamayız. Ama İnegöl'de arsa satışlarının ivi olduğunu söyleyebiliriz. Satışlar bayram nedeni ile sekteye uğrasa da, şu anda iyi toparlanmalar oldu. Bir hareketlenme var. 


İlçemizde arazi satışları gayet güzel bir şekilde devam ediyor. Arsa satışları da iyi gidiyor, ama arsa bulmakta sıkıntılar çekiyoruz. Arsa probleminin bir an önce çözülmesini bekliyoruz. Sistem olarak İnegöl'deki 3 kal imar izni bize sıkıntılar çıkarıyor. Eğer imar izni 4 kata çıkarılır, bir de arsaların imar planlarında değişiklik yapılır ise, yani şu anda yüzde 15 imar uygulanıyor, 1000 metrekareyer alan vatandaş bunun ancak 150 metrekaresine inşaat yapabiliyor, bu sefer çift daire yapsa oda sıkıntı, tek daire yapsa da maliyeti kaldıramıyor, yüzde 20'ye çıkarılır ise daha iyi olur. Sektörümüzün ileriye dönük canlanacağına dair umudumuz var" şeklinde konuştu. 


GÜZEL OLACAĞINA İNANIYORUZ 


Cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen Akyürek, "Sonucun milletimize hayırlar getirmesini diliyoruz. Var olan güven ortamının devam etmesini temenni ediyoruz. Biz, ekonomik anlamda beklentilerimizin güzel olacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı. 


Yeni Marmara Gazetesi


Geri Dön