19 / 04 / 2024

Zekeriyaköy Köy'de 2. etabının satışları Ekim'de başlıyor!

Zekeriyaköy Köy'de 2. etabının satışları Ekim'de başlıyor!

Siyahkalem'in Emlak Konut GYO ortaklığıyla Zekeriyaköy'de yaptığı Köy projesinde konutların otoparklarına elektrikli araçlar için şarj üniteleri kuruldu. Siyahkalem, Emlak Konut GYO ortaklığıyla Köy adını verdikleri projenin ikinci etabının satışlarına ek



Zekeriyaköy'deki 467 bin metrekarelik askeri araziyi 1 milyar 475 milyon lira satış geliri karşılığında kazanan Siyahkalem, Emlak Konut GYO ortaklığıyla Köy adını verdikleri projenin ikinci etabının satışlarına ekimde başlıyor. 


EKİMDE YÜZDE 5 ZAM 

Birinci etapta bulunan 462 konutun 250'sini sattıklarını dile getiren Siyahkalem CFO'su İbrahim Kahraman, 1.167 konutun yer alacağı projede metrekare fiyatlarının ortalama 6 bin 500 lira olduğunu dile getirdi. 1.3 milyar liraya mal olması öngörülen projede elektrikli araçların da düşünüldüğünü dile getiren Kahraman, "Konutların otoparklarına şarj üniteleri de yapıldı. Bir de sosyal tesisin altına şarj ünitesi koyacağız" dedi. Kur nedeniyle fiyatlara ekim ayında yüzde 5 oranında zam yapacaklarını ifade eden Kahraman, "Maliyet artışımız yüzde 15 ama biz yüzde 5'ini zam olarak yansıtacağız" diye konuştu. Siyahkalem olarak Kandilli'de 60 konutluk bir projeye başlayacaklarını Esenler'de ise Emlak Konut ile birlikte bir kentsel dönüşüm projesi içerisinde yer aldıklarını ifade eden Kahraman, "Bundan sonra İstanbul,  Ankara  ve İzmir'de tıpkı Köy gibi büyük montanlı projelerin içerisinde olacağız" diye konuştu. 


232 AĞAÇ TAŞINDI 

Projenin tamamı 2019'da teslim edilecek. Projede sadece 21 adet müstakil villa var, geri kalan ise apartman dairesi ve dubleks konut. Proje alanının 264 bin metrekaresi yeşil alan olarak ayrıldı. 232 ağaç 3 milyon lira harcanarak sahadaki başka bir alana taşındı. Projede ayrıca 15 bin metrekarelik alan üzerinde bir de çarşı olacak. Ev satın alanlara ise Burç Beach'ten 4 yıllık üyelik verilecek. 


2016 FIRSAT YILI OLACAK

Kahraman, seçimin insanların alım kararlarını ertelediğini söyledi. Seçim sonrası siyasi belirsizliğin ortadan kalkacağını ve insanların yeniden yatırıma başlayacağını belirten Kahraman, "Bu açıdan bakılırsa 2016 fırsat yılı olacak" dedi.


Sabah


www.koy.com.tr


Geri Dön