26 / 04 / 2024

Zekeriyaköy'de villaların yanında daireler de yaygınlaşmaya başladı!

Zekeriyaköy'de villaların yanında daireler de yaygınlaşmaya başladı!

Yaklaşık 10 yıldır, müstakil bir yaşam sürmek isteyenlerin tercih ettiği Zekeriyaköy ’ de, modern kentleşmeyi destekleyen yeni projeler ile son dönemde adından sıklıkla söz ettiriyor...



Yaklaşık 10 yıldır, müstakil bir yaşam sürmek isteyenlerin tercih ettiği Zekeriyaköy’de, modern kentleşmeyi destekleyen yeni projeler ile son dönemde adından sıklıkla söz ettiriyor. Şehrin gürültüsünden uzak, yeşilin içinde sakin bir konumda bulunan Zekeriyaköy, son dönemde yapılan yatırımlarla da ulaşım avantajı sağladı. 3. köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu ve Sarıyer-Çayırbaşı tünelinin hayata geçmesiyle beraber, Zekeriyaköy’deki projeler, hem gayrimenkul yatırımı hem de oturmak için tercih edilmeye başlandı. Bunların yanı sıra Zekeriyaköy, İstanbul’un depreme en dayanıklı bölgelerinden biri olarak dikkati çekiyor.

 

Az katlı yapılaşma

 

Konut projelerinin yoğun ilgisiyle karşılaşan Zekeriyaköy, genellikle üst gelir gurubuna hitap eden bir bölge olarak gelişti. Bu çerçevede, Zekeriyaköy yüksek katlı bloklar yerine, az katlı villalar ve binalardan oluşan sitelere ev sahipliği yapıyor. Yerleşimin başlamasıyla birlikte daha çok konak tarzında ve geniş kullanım alanlarına sahip konutların inşa edildiği Zekeriyaköy’de, son dönemlerde yapılan projelerde daha küçük kullanım alanına sahip konutlar da göze çarpıyor. Villa kullanımlarının yanı sıra bazı projelerde sıra evler ve daireler de dikkat çekmeye başladı. İkiz villalar ile çatı ve bahçe dubleksleri, bölgedeki projelerde görülen diğer konut tiplerinden oldu. Gelişimin başladığı dönemlerde inşa edilen konut projelerinde daha çok 3+1, 3+2, 4+1 gibi seçenekler bulunurken, özellikle son dönemde gerçekleştirilen projelerde 1+1, 2+1 gibi seçeneklere de rastlanıyor. Bu projelerde küçük tipteki konutların satış oranları, oldukça kısa zamanda yüksek değerlere ulaşıyor. Ancak bölge genelinde en fazla talep bahçe ve çatı dubleks tipi dairelere oluyor.

 

Emlak Konut da bölgede

 

Kentsel dönüşüm sürecine paralel, rezerv konut alanları geliştiren Emlak Konut GYO, Zekeriyaköy’de 500 bin metrekarelik alanda yeni bir uydu kent kurmayı planlıyor. Projenin ihalesini Siyahkalem kazanmıştı. Bu projenin 3 yılda tamamlanması hedefleniyor. Proje şu anda ön talep aşamasında bulunuyor.


Meltem Kara/ Vatan 


Geri Dön