25 / 04 / 2024

Zenit Enerji Avrupa pazarındaki etkinliğini artıracak!

Zenit Enerji Avrupa pazarındaki etkinliğini artıracak!

Çevre teknolojileri ve yenilenebilir enerji konularına odaklanan Zenit Enerji, Avrupa pazarındaki etkinliğini artırmayı hedefliyor. Zenit Enerji İş Geliştirme Müdürü İbrahim Uğur bu yıl Danfoss-SMA stratejik işbirliğinin ardından ürün gamlarını genişletti



"İşbirliğinin ardından SMA ürünlerinin Türkiye tedarikini gerçekleştirmeye başladık. Bu yılın ikinci çeyreğinde Avrupa'daki faaliyetlerimize hız verme kararı aldık. İlk etapta Danimarka'daki bir ofis açtık. Avrupa'daki güneş enerjisi yatırımları ile ilgili gelen taleplere bu noktadan destek veriyoruz" diye konuşan Zenit Enerji İş Geliştirme Müdürü İbrahim Uğur bu yıl Danfoss-SMA stratejik işbirliğinin ardından ürün gamlarını genişlettiklerini de belirtti.


Yenilenebilir enerjide 2013'ten beri Danfoss Akademi adıyla eğitim programı yürüttüklerini vurgulayan Uğur, "Düzenli olarak gerçek bu eğitimlerde sponsor ve eğitmen olarak desteklerimizi sürdürüyoruz. 

2015'te Ar- Ge ve tedarik birimlerini bu konuda uzman teknik personel yetiş- ayırma kararı aldık. Ulusal ve  uluslararası bazda Ar-Ge ve Ur-Ge faaliyetlerimize Ege Üniversitesi Teknokent bölgesinde devam etmeyi planlıyoruz. Sürdürülebilirlik ilkesi çerçevesinde faaliyetlerimize hız kesmeden devam ediyoruz" dedi. 


Zenit Enerji'nin 2010'da LED üe güçlendirilmiş ışık tüpleri üzerine çalışmalar yapıp, mekanlarda doğal güneş ışığının aydınlatma amaçlı kullanımı konusuna eğüdiğini anlatan İbrahim Uğur, şöyle devam etti: "Bu kapsamda Ege Üniversitesi Ebütem Ofisi ve Hugo Boss  İzmir  Fabrikası'nda uygulama gerçekleştirdik. Ayrıca 20H'de elektrikli araç şarj istasyonlarının otomasyonu ve kontrolünü içeren bir proje başlattık. İçinde bu istasyonlardan uzaktan veri okuma dahil GSM ve WIFI tabanlı bir algoritma geliştirerek, internet üzerinden rezervasyon, boş istasyon bulma, ödeme gibi seçenekleri de içeren yazüım ve donanım tabanlı bir proje geliştirdik." 2012'de ise yenüenebüir enerji konusunda Ar-Ge çalışmalarına hız verdiklerini söyleyen İbrahim Uğur, "Güneş enerjisi şarjında panellerin maksiumum güç noktasını takip edebüen (MPPT) yüzde 98'lik verimin üzerinde solar şarjların Ar- Ge'sini tamamladık" dedi. 



Dünya Sektör Araştırması


Geri Dön