18 / 04 / 2024

Erdem Kaya Patent ve Danışmanlık Münih'te ofis açacak!

Erdem Kaya Patent ve Danışmanlık Münih'te ofis açacak!

Türkiye'de patent çalışmalarında atılım yapan Erdem Kaya Patent, artık yurtdışında da etkinliğini artıracak. Münih'te ofis açacak firma, bu sayede Koreli ve Çinli firmaları portföyüne almak istiyor.



Bursa merkezli yurtiçi faaliyetlerini sürdürürken, yılsonuna kadar yurtdışı yapılanmasının ilk adımını Münih'ten başlatacak olan Erdem Kaya Patent ve Danışmanlık AŞ, bu sayede Asyalı, Koreli, Çinli firmaları da portföyüne almak istiyor. Önümüzdeki 5 yılda Avrupa pazarında yer almayı hedefleyen firma, öte yandan geliştirdikleri yazılım ile sektöre teknolojik yenilik kazandıracak.Erdem Kaya Patent ve Danışmanlık AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Kaya, Bursa'nın yanı sıra İstanbul ve Kayseri'deki ofislerinde bini aşkın müşteri portföyüne hizmet verdiklerini, yurtdışı ayağında ise uluslararası firmaların Türkiye'deki patent çalışmalarını yürüttüklerini belirtti.


Portföylerinin yüzde 40'ının Bursalı firmalardan oluştuğunu ve Türkiye'de en çok patent başvurusu yapan 10 kurumdan 3'ünün kendilerinin müşterisi olduğunu ileri süren Kaya, "Ana hizmet kolumuz marka patent fikri mülkiyet alanı iken devlet destek mekanizmasında da firmalara entegre bir çözüm sunuyoruz. Müşterilerimizin patentten kazanan firmalar olmasını istiyoruz. Taklit konusunda da müşterilerimizin çözüm ortağı olduğumuz hukuk alanımız bulunuyor. Müşteri portföyümüzün yüzde 70'i otomotiv ve makine, yüzde 25'i kimya sanayi, geri kalan da elektronik yazılım ağırlıklı gelişiyor. Üniversite patentlerine özel de çalışma yürütüyoruz" dedi.


Kayseri'ye ofis açtı, Bursa'yı büyüttü

Yurtiçinde 3 ayrı lokasyonda 30 kişilik ekiple çalıştıklarını belirten Kaya, "2015'te İstanbul ofisini büyüttük, Kayseri'ye ofis açtık. Yatırımlarla Bursa ofisini 2 katına çıkardık. Bu yıl da Münih'te ofis açma planımız var. Hedefimiz Koreli, Çinli firmaların işini yapmak. Şu anda da Koreli bir üniversitenin Avrupa'daki patent işlemini yürütüyoruz. Önümüzdeki 5 yılda Avrupa pazarında yer almak istiyoruz" şeklinde konuştu.


Kendisi için geliştirdiği yazılımı ihraç edecek

Geçen yıl cironun yüzde 6'sını Ar-Ge ve inovasyona ayırarak, yüzde 18 büyüdüklerini ifade eden Erdem Kaya, bu yılki büyüm hedeflerini ise yüzde 20 olarak açıkladı. 2015'te kendi alanımızda kullanmak üzere devlet destekli yazılım projesi başlattıklarını belirten Kaya, "Patent alanında kullanılmak üzere Türkiye'de doğru veriler sağlayan yazılım yok. Bünyemizde oluşturduğumuz kadro ile yeni bir yazılım geliştirdik. KOSGEB destekli internetten erişilebilen her şeyi otomatik yapan akıllı, müşterilere ara yüz sağlayan, üniversitelerin de işine yarayacak teknoloji transfer işlemleri yapabilen, kaç üniversite patente başvurdu, hocalardan kaç başvuru geldi, kaçı teşhir oldu, kaçı ticarileştirildi, kaçı iptal oldu gibi yurtiçi ve yurtdışı tüm aşamaları görebilen bir yazılım hazırlıyoruz. 2017 sonuna kadar tüm modeli bitirmeyi planlıyoruz. Ticarileştirerek hem yurtiçinde hem yurtdışında satmak. Uzun vadede hedefimiz yazılım şirketi de kurmak" dedi.


Dünya


Geri Dön