19 / 04 / 2024

Env-ex, İran pazarındaki faaliyetlerini artırmaya odaklandı!

Env-ex, İran pazarındaki faaliyetlerini artırmaya odaklandı!

Çimento ve demir çelik fabrikalarının yanı sıra termik santrallere yönelik toz kontrol sistemleri üretimi gerçekleştiren Env-ex Pazarlama Toz Kontrol Sistemleri, İran pazarındaki faaliyetlerini artırmaya odaklandı...



Çimento ve demir çelik fabrikalarının yanı sıra termik santrallere yönelik toz kontrol sistemleri üretimi gerçekleştiren Env-ex Pazarlama Toz Kontrol Sistemleri, İran pazarındaki faaliyetlerini artırmaya odaklandı. 


Açık alan toz kontrol sistemleri üretimlerine 2013 yılında otomatik kamyon tekerleği ve damper yıkama sistemleri imalatını da ekleyerek çevreye duyarlı ürün yelpazelerini genişlettiklerini belirten Env-ex Pazarlama Toz Kontrol Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sarıgül, "Tüm bu alanlarda imalatları kendi fabrikamızda yapan kurumsal bir firmayız. Özellikle açık alan toz sistemlerimiz; yoğun toz konsantrasyonu olan fabrikalarda, besleme bunkerlerinde, tünel çalışmalarında, açık stok sahalarında, kentsel dönüşüm bina yıkımlarında, kamyon- kepçe- gemi- vagon yükleme ve boşaltma esnasında meydana gelen tozu bastırmada, suni kar yapmada ve koku giderme gibi değişik alanlarda başarılı bir şekilde çalışıyor" açıklamasını yaptı. 

Şu anda Avrupa, Afrika, Türk cumhuriyetleri ve Ortadoğu'da yaklaşık otuz ülkeye ihracatları olduğundan dabahseden Sarıgül, özellikle İran pazarındaki faaliyetlerini artırmaya odaklandıklarını anlattı. İran pazarına demir cevheri üretimi yapan bir firma için kurdukları sistem ile girdiklerini kaydeden Hasan Sarıgül, "Bu firmanın başka sahalardaki demir cevheri tesisleri için ise proje bazında görüşmelerimiz devam ediyor. İran pazarında Türkiye'nin faydalanabileceği insan gücü ve enerji avantajı var. Türkiye'de de İran'ın faydalanabileceği nitelikli insan gücü ve teknoloji ile desteklenen bir sermaye bulunuyor. Bu avantajlar karşılıklı olarak değerlendirilmeli" şeklinde konuştu. 

Türkiye ve İran arasında ortaklaşa kurulması planlanan Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yer almak istediklerine de değinen Sarıgül, "İki ülke arasında ortak bir OSB planlanıyor ve firma olarak bizde burada yer almak istiyoruz. Ancak yaşanan bankacılık sorunun çözülmesi gerekiyor" dedi. 


Dünya Özel Ek 


Geri Dön