16 / 04 / 2024

Prefi Prefabrik pazar payını artırmayı hedefliyor!

Prefi Prefabrik pazar payını artırmayı hedefliyor!

Genel müteahhitlik hizmetlerinden modüler çelik konstrüksiyon yapılara, yaşam konteynerlerinden GSM kabinlerine kadar pek çok alanda yurt içi ve dışında faaliyetlerini sürdüren Prefi Prefabrik pazar payını artırmayı hedefliyor...




Genel müteahhitlik hizmetlerinden modüler çelik konstrüksiyon yapılara, yaşam konteynerlerinden GSM kabinlerine kadar pek çok alanda yurt içi ve dışında faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Prefi Prefabrik Yapı Yönetim Kurulu üyesi Hakkı Vakur Yılmazyiğit, "Türkiye'de hızla büyüyen ekonomi ve eneıji yatırımlarıyla birlikte inşaat sektörü hareketlenirken, aynı zamanda çelik yapıya olan güven ve ilginin artmasıyla yapısal çelik pazarı da büyüme kaydediyor. Bizde büyümekte olan bu pazardaki payımızı artırmayı hedefliyoruz" dedi. 


Çelik yapıların mimaride sağladığı esnek tasarımlar ve çözümler sayesinde kullanıcılara konfor sağlayan yapılar ürettiklerini iddia eden Yılmazyiğit, geçen yılın firmaları adına verimli geçtiğinin altım çizdi. 2013 yılında ise çalışma alanlarını genişleterek, geçen yıl yakaladıkları olumlu havayı bu yıl da sürdürmek istediklerini kaydeden Yılmazyiğit, "Teknolojik gelişmelerin ışığında, modern makine ve ekipmanlarımız sayesinde mevcut üretim kalitemizi ve kapasitemizi her geçen gün artırarak, sürekli yenileniyoruz. Bugüne kadar dünyanın büyük, saygın şirket ve kurumlarıyla uyum içinde çalışarak, hizmet verdiğimiz tüm sektörler içinde ilk tercih edilen marka olmayı hedefledik ve bu hedefle yolumuza devam ediyoruz" diye konuştu. 


"Çelik yapılar üç kat hızlı inşa ediliyor" Çelik yapı sektörüne yönelik değerlendirmelerde de bulunan Hakkı Vakur Yılmazyiğit, 'Türkiye'de yapılarda çelik kullanım oranı yüzde 5 iken konut yapılarında bu oran yüzde 1 bile değil. Özellikle l'inci derece deprem riski altındaki illerimizde yapıların sadece yüzde 10'unun çelikten yapılması bile, ülkemizde güçlü yapıların kurulmasında çok önemli adımlar atılmasını sağlayacaktır. Bunun zamanla kaüı yapılar ve konutlarda çelik yapı talebini artıracağını düşünüyoruz" açıklamasını yaptı. Aynı zamanda çelik yapıların geleneksel beton yapılara oranla üç kat daha hızlı inşa edilebildiğini de iddia eden Yılmazyiğit, çelik sistemlerin zamandan da tasarruf sağladığını sözlerine ekledi. 


Dünya Focus


Geri Dön