19 / 04 / 2024

Silverline üretim hızını artırmayı hedefliyor!

Silverline üretim hızını artırmayı hedefliyor!

Ankastre ve davlumbaz üreten Silverline fabrikasında bulunan 11 otomasyon ve robot sisteminin sayısını yıl sonunda 17'ye çıkararak üretim hızını artırmayı hedefliyor.



Kurulduğu yıldan bu yana sürekli teknoloji ve inovasyon yatırımları gerçekleştiren ankastre ve davlumbaz üreticisi Silverline Ankastre, son 10 yılda yüzde 800 büyüdü. Son 5 yılda 38.3 milyon TL yatırım yapan marka sürdürebilir büyüme için sürekli yatırımı öngörüyor. Geçtiğimiz yıl 10 milyon TL tesis, 6 milyon TL makine yatırımı olmak üzere 16 milyon yatırım yapan Silverline, fabrikasında bulunan 11 otomasyon ve robot sisteminin sayısını yıl sonunda 17 çıkararak üretim hızını artırmayı hedefliyor. 


Türkiye’nin rekabetçi ülke olmadığını ve katma değerli ürün gelişmediğini belirten Silverline Anskastre Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mustafa Laçin, rekabette öne çıkmak için teknoloji ve tasarım odaklı ve hızlı üretim yeteneği gerektiğini bu açıdan da marka olarak üretim kapasitesini artıracak yarımlar yaptıklarını anlattı. Tüm bu makine yatırımlarını yaparken istihdamlarını artırmaya devam ettiklerini de belirten Laçin, “İnsan gücü ve emeği yine odağımızda. 2012-2016 yılları arasında yüzde 43’lük bir istihdam artışı gerçekleştirdik. Özellikle kadın iş gücünü artırmak ve üretimde kadın istihdamını yükseltmek amacıyla İşkur ile projeler geliştiriyoruz. Son 4 yılda kadın çalışan sayısını yüzde 200 artırdık ve 150’ye ulaştık. Önümüzdeki beş yıllık süreçte kadın istihdamını yüzde 50 artırmayı hedefl iyoruz” diye konuştu.Üretimine 1994 yılında 1050 metrekare alanda başlayan marka, bugün Amasya Merzifon’da 103 bin m2 alanda yılda ortalama 1 milyon 200 bin adet üretim gerçekleştiriyor. Yurtiçinde ankastre grubunda ilk konsept mağazalaşmayı başlatan Silverline Ankastre, 20 konsept mağazaya ulaştı. 


Markanın 450 bayisi ve 220 yetkili servisi bulunuyor. Son 5 yılda solo ürün grubundan ankastreye dönüşümün hızlandığı sektörde, 2015 yılında Türkiye ankastre pazarı yüzde 15 büyüme ile 1 milyar TL büyüklüğe ulaştı. Yenilenme pazarının ve inşaat sektöründeki hareketliliğin pozitif katkı sunduğu pazarda Silverline, 350 bin satış adedi ile Türkiye ankastre pazarında ilk 5 marka arasında yerini aldı. Geçtiğimiz yıl ciro bazında yüzde 15 büyüme gerçekleştiren Silverline, yurtiçinde ve yurtdışında marka yatırımlarına hız verdi. 2016 yılında yüzde 20 büyüme hedefl eyen marka 20 milyon TL yatırım öngörüyor. 1 Temmuz 2015 tarihinde yeni enerji yasasının yürürlüğe girmesi ile tüm havalandırma grubu ürünlerini yasal standartlara uygun hale getiren Silverline, ayrıca yasa zorunlu kılmamasına rağmen Haziran 2016 itibarı ile tüm ürünlerinde A enerji sınıfına geçen ilk ve tek marka olmayı hedefl iyor. Enerji regülasyonlarının denetimleri konusunda piyasada haksız rekabetin yoğun olduğunu vurgulayan Laçin “ Bu sürece geçişin ciddi birtakım bedelleri var ve yatırım gerektiren bir süreç. Biz bu süreci başarı ile tamamladık. Yasal gerekliliklerin de üstünde çok daha az enerji tüketen yüksek performanslı A sınıfı ürünler geliştirdik. Bu sürecin başarıya ulaşması ve kalite standartlarının oturması açısından denetimlerin iyi yapılması gerekiyor” dedi. 


Dünyada 4 binden fazla satış noktasına sahip Silverline, 73 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Bu yıl ihracat ağına Etiyopya, Vietnam, Şili ve Uruguay gibi yeni pazarları da ekledi. Üretim adedi ile Avrupa’nın 5, dünyanın 10 büyük üreticisi arasında yer alan Silverline, dünya havalandırma ürün grubunda pazar payı ise yüzde 4. Marka, 39 ülkede kendi markasıyla satış yapıyor. Geçtiğimiz yıl 42 milyon dolar ihracat yapan marka, 2016 yılı sonunda ihracatta yüzde 26 büyüme planlıyor. Markanın önümüzdeki 4 yılda hedefi, 100 ülkeye ulaşmak ve ihracatını 100 milyon dolar yapmak.


Ses ve koku üzerinde üniversitelerle işbirliği yapıyor


Silverline, koku ve sese yönelik bir proje üstünde çalışıyor. Proje kapsamında, aspiratör ve davlumbazların mutfak ortamından çekmiş olduğu havayı tekrar temizlenmiş bir şekilde mutfak ortamına vermesi yönünde çalışma yapılıyor. Mutfak tipi davlumbazlarda UV ışın ile aktive edilmiş nano-teknolojik yüzeyler kullanarak koku giderimi ve ozon gazı yardımı ile koku moleküllerinin parçalanması yönünde iki ayrı çalışma yapılıyor. Silverline, Konya Selçuk Üniversitesi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve TÜBİTAK ile iş birliği yapıyor.Fabrikada yer alan performans ve güvenlik laboratuvarında ODTÜ ile birlikte yürütülen ses kalitesi parametrelerinin geliştirilmesine yönelik projede, en sessiz ve akustik konforu en iyi olan davlumbaz teknolojisi için yoğun bir çalışma yapılıyor. Proje tamamlandığında ses gücü düşük ve ses kalitesi parametrelerinin en iyi olduğu bir davlumbaz geliştirilmiş olacak.


TSE  tarafında yetkilendirilmiş laboratuvarı var


SGS, TSE ve İntertek gibi test kuruluşları tarafından yetkilendirilen Silverline Ankastre’nin performans ve güvenlik laboratuvarı var. Tüketilen enerji miktarının, üretimdeki miktar ve kaliteyi düşürmeden minimuma indirerek bir düzen oluşturma ve güvenliğe yönelik testlerin gerçekleştirildiği laboratuvar EN 17025 standartlarına göre çalışıyor.


Dünya


Geri Dön