26 / 04 / 2024

Zeytinburnu Ambarlar Sitesi'nde 5 arazi kaldı!

Zeytinburnu Ambarlar Sitesi'nde 5 arazi kaldı!

Nakliyeciler Hadımköy'e taşınmak için yer tahsisi bekliyor. Akzirve Gayrimenkul'ün satın aldığı Zeytinburnu Ambarlar Sitesi'nde 220 ambarın satışı gerçekleşti. Kalan 5 ambar için ise pazarlıklar sürüyor.



Akzirve Gayrimenkul'ün satın aldığı Zeytinburnu Ambarlar Sitesi'nde yer alan 225 ambardan 220'sinin satışı gerçekleşti. Kalan 5 ambar için ise pazarlıklar sürüyor. Ambar başına yaklaşık 1 milyon dolar ödeyen Akzirve, bazı ambarları ise konut veya dükkan karşılığı satın alıyor. Türkiye Nakliyeciler Derneği (TND) Başkanı Erol Özçelik, Hadımköy'e taşınmak için devletin yer göstermesini beklediklerini söyledi.


Uzun süre Mesa, Tahincioğlu, Varyap, Ege Yapı, Dumankaya, Nef gibi dev holdinglerin peşinde koştuğu Zeytinburnu Ambarlar Sitesi arazisinin satışı geçtiğimiz yılın sonunda gerçekleştirilmişti. 180 ortaklı İstanbul Nakliyat Ambarları İşletme Kooperatifi'ne (NAKO) ait araziyi satın alan Suudi Arabistanlı Al Qemam Holdingin Türkiye'deki yatırım şirketi Akzirve Gayrimenkul, 120 dönümlük arazi için ambar başına sosyal tesislerle birlikte 1 milyon dolara yakın fiyat ödedi. 225 ambarın bulunduğu arazi için toplam 225 milyon dolar ödenecek. Ayrıca, vergi masrafları da Akzirve'ye ait olacak.


Bazı ambarlar için takas yapılıyor


Satışla ilgili son gelişmeleri DÜNYA'ya değerlendiren Erol Özçelik, arazinin yüzde 90'nın satışının gerçekleştiğini söyledi. Özçelik, "Ambarların 220'si satıldı. 5 tane kaldı.Pazarlık halindeler. Ya anlaşacaklar ya da onlara dükkan verecekler. 


Takas da olabilir" dedi. Alczirve'nin araziye ev, otel ve rezidans yapmayı planladığını belirten Özçelik, nakliyecilerin ise Hadımköy'e taşınmak için devletin yer göstermesini beklediğini söyledi. Erol Özçelik, "Devlet bize yer gösterecek. Araziyi 39 yıllığına kiralayacak. Biz de üst yapısını yapacağız. 2016'nın yazına kadar taşınmış oluruz sanıyorum" diye konuştu. 


Dünya





Geri Dön