19 / 04 / 2024

Zeytinburnu Nakliye Ambarları arsasına Akzirve ne kadar veriyor!

Zeytinburnu Nakliye Ambarları arsasına Akzirve ne kadar veriyor!

Zeytinburnu Nakliye Ambarları arsasına Akzirve talip oldu. Firma 128 dönüm araziye 187 milyon dolar para ve parsel başına 60 metrekare daire teklif etti. NAKO üyeleri yarınki kurul toplantısında Akzirve’nin teklifini değerlendirip bir karar verecek...




Zeytinburnu Nakliye Ambarları arsasına Akzirve ne kadar veriyor!


Daha önce içlerinde Mesa, Tahincioğlu, TAO Gayrimenkul, Kiptaş, Nurol GYO gibi yerli firmaların yanı sıra birçok yabancı firmanın da talip olduğu Zeytinburnu Nakliye Ambarları arsasına bu kez de Akzirve talip oldu. Akzirve, Zeytinburnu’nun elde kalan en değerli arazilerinden biri olan Ambarlar Sitesi arsasına 187 milyon dolar veriyor. Anlaşma sağlanırsa Akzirve 187 milyon doların yanı sıra parsel başına da 60 metrekare daire verecek. Yani firma 128 dönüm arazi için toplamda yaklaşık 250 milyon dolar ödeyecek.


Karar yarın çıkacak

İstanbul Nakliye Ambarları İşletme Kooperatifi’ne (NAKO) ait olan Zeytinburnu Nakliye Ambarları Sitesi arazisi bugüne kadar kooperatif üyeleri arasında anlaşma sağlanamadığı için satılamamıştı. Yaklaşık 180 üye yarın bir araya gelerek Akzirve’nin teklifini değerlendirecek. Eğer üyeler arasında anlaşma sağlanırsa Zeytinburnu Nakliye Ambarları arsası Akzirve’nin olacak. 


Nakliye Ambarlar Sitesi arsası hakkında daha fazla bilgi edinmek için tıklayınız



Geri Dön