24 / 04 / 2024

Zeytinburnu‘nda konut yatırımının geri dönüş süresi 19 yıl!

Zeytinburnu‘nda konut yatırımının geri dönüş süresi 19 yıl!

Konut yatırımının geri dönüş süresinin 19 yıl olarak açıklandığı Zeytinburnu‘nda konut fiyatları son 5 yılda yüzde 77 artış gösterdi. 



Zeytinburnu‘nda ortalama değerlerle konut metrekare satış fiyatı 4 bin 350 TL, konut fiyatı 488 bin TL, kira 2 bin 116 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi ise 19 yıl olarak belirlendi. 


Endeksa Kurucu Ortağı ve CEO‘su Görkem Öğüt, bölgede konut yatırımının son 5 yılda yüzde 77 artış gösterdiğini söyledi. Zeytinburnu'nun konut yatırımı açısından en gözde bölgeler arasında olduğunu ifade eden Öğüt, halihazırda yapılacak ticaret, konut, otel ve dini tesisten oluşan bir karma gayrimenkul projesiyle de bölgenin oldukça fazla gündemde olduğunu vurguladı. 

 

Ulaşım ve nitelikli konut projeleriyle değerlendi

İlçenin entegre ulaşıma bağlanması ve nitelikli konut projelerinin çoğalmasıyla değerlendiğini böyleyen Öğüt, şunları belirtti: “Zeytinburnu‘nda Merkezefendi ve Topkapı bölgesinde sanayi siteleri, atölye ve imalathaneler yer alıyor. Bu bölgelerde merkezi iş alanı olarak kentsel dönüşüm söz konusu. Yakın geçmişte bölgedeki konutlar genellikle orta ve orta-alt segmente hitap ediyordu. Ulaşım imkanlarının çeşitlenmesiyle orta ve orta-üst gelir seviyesine yönelik projeler artış kaydetti. Sahil kesiminde bulunan projelerle E-5 ve çevresinde yer alan konutlar arasında ciddi fiyat farklılıkları mevcut. Avrasya tüp geçidi ise Zeytinburnu’nu Anadolu yakasına bağlayarak ulaşım sorunlarını büyük ölçüde çözdü. Buna bağlı olarak önemli değer artışları görüldü. Değerlenme trendinin önümüzdeki dönemde de süreceğini öngörüyoruz.“ 


Geri Dön