29 / 03 / 2024

Zeytinburnu’nun dönüşümü her zaman ilk önceliğimiz oldu!

Zeytinburnu’nun dönüşümü her zaman ilk önceliğimiz oldu!

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy yaptığı açıklamada, Zeytinburnu Belediyesi olarak ilk günden beri ilçenin birinci önceliğinin kentsel dönüşüm projeleri üzerinde çalışmak olduğunu dile getirdi.



Başkanla Akşam Çayı Seyitnizam Mahallesi programında vatandaşlarla buluşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un gündeminde deprem ve kentsel dönüşüm gibi konular vardı. Zeytinburnu Belediyesi'nde yer alan habere göre, Elazığ ve Malatya depremlerinde yaşamını yitirenlere başsağlığı dileyerek konuşmasına başlayan Başkan Arısoy, “Elazığ ve Malatya’da hepimizi derinden sarsan bir deprem felaketi yaşadık. Rabbim ülkemizi benzerlerinden ve beterinden korusun. Daha önce yaşadığımız felaketlerin aksine felaket bölgelerinde arama, kurtarma ve yardım çalışmaları hızla yapıldı. Devlet yetkililerimiz soluğu orada aldılar. Zeytinburnu Belediyesi olarak, arama, kurtarma ekiplerimizi ve yardım malzemelerimizi bölgeye seferber etmek için hazırladık, ancak devletimizden talep gelmediği ve beklememiz söylendiği için bekledik. Depremde yaşamlarını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.” şeklinde konuştu.

“TOPLANMA ALANLARIMIZ ORTALAMANIN ÜZERİNDE”

Zeytinburnu’ndaki toplanma alanlarının sayısının İstanbul’daki tüm ilçelerin ortalamasının üzerinde olduğunu dile getiren Başkan Arısoy, ilçedeki tüm yeşil alanların toplanma alanına dönüştürülmesi için çalışmaların yapıldığını, kısa sürede inşasına başlanacak olan 50 bin metrekarelik Millet Bahçesi’nin de bu anlamda efektif olarak kullanılabileceğini dile getirdi. Zeytinburnu’nun önümüzdeki 20 sene boyunca ana gündem maddesinin kentsel dönüşüm olacağını bir defa daha dile getiren Başkan Arısoy; “Hepinizin bildiği üzere Zeytinburnu Belediyesi’nde bir Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kurduk. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ortak yürüttüğümüz kentsel dönüşüm projelerimizi yakından takip ediyoruz. Yakın zamanda inşasına başlanacak olan 50 bin metrekarelik Millet Bahçesi’nin hemen yanına kentsel dönüşümde kullanılmak üzere 20 bin metrekarelik bir rezerv konut alanı oluşturacağız. Evleri yenilenen vatandaşlarımız bu konutlarda misafir edilecekler.” dedi.

Zeytinburnu Beştelsiz'de kentsel dönüşüm başlıyor!


Geri Dön