29 / 03 / 2024

Zincirlikuyu'daki Çiftçi Towers'ın müteahhidine iflas kararı! Kamyon fabrikası arazisi ailenin malvarlığını tüketti

Zincirlikuyu'daki Çiftçi Towers'ın müteahhidine iflas kararı! Kamyon fabrikası arazisi ailenin malvarlığını tüketti

İstanbul'un en değerli bölgesinde önceden kamyon fabrikası olan araziye inşa edilen Çiftçi Towers'ın akıbeti mük sahiplerini zora soktu. 2011 yılında yapımına başlanan ancak henüz tamamlanamayan Çiftçi Towers’ın yapım şirketi Çiftçi Gayrimenkul iflas etti.



İstanbul Zincirlikuyu’da Türkerler İnşaat’la birlikte 59 katlı iki kulenin inşaatına başlayan Çiftçiler Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık İnşaat iflas etti.

İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi farklı bankalara 600 milyon dolar borcu biriken ve borçları ödemeyen şirket hakkındaki iflas kararını 30 Haziran’da verdi. Projede yarım kalan daireleri ise Türkerler İnşaat tamamlayacak.

İNŞAAT 11 YIL ÖNCE BAŞLADI

931 daireli Çiftçi Towers'ın inşaatı 2011 yılında başladı. Konutun yanı sıra 10 bin m2 ofis, 68 bin m2 ticari alan, depo ve teknik kat alanları ve 2 bin 500 araçlık otopark bulunan projenin tasarımını İngiliz John McAslan hazırladı. 7’inci katından itibaren deniz gören dairelerin yer aldığı proje, kaçak katlar, AVM alanına fazladan imar nedeniyle bitirilemedi. Daha sonra hükümetin çıkardığı imar barışıyla kaçak katlara ilişkin sorunlar çözülse de bu sefer de projenin finans yapısı, ortaklar arasındaki ilişkiler, Türkerler ve Çiftçiler arasındaki anlaşmazlıklar ve maliklerin azalan güveni nedeniyle proje yürümek bilmedi.

Mahkemenin iflas kararından sonra satış dahil sürecin İflas İdaresi tarafından yürütüleceği öğrenildi.

Bankalara olan borç nedeniyle 173 daire 10 milyon ile 140 milyon TL arasında değişen fiyatlarla haziran ayından itibaren icradan satışa çıkarıldı ancak çoğu dairenin satışı, proje lansman fiyatının altında gerçekleşiyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön