26 / 04 / 2024

Ziraat Bankası İstanbul Finans Merkezi'ne ilk taşınan olacak!

Ziraat Bankası İstanbul Finans Merkezi'ne ilk taşınan olacak!

Merkez üssü Ankara'da bulunan Ziraat Bankası Haziran'da İstanbul Finans Merkezi'ne taşınıyor.



Ziraat Bankası'nın merkez üssü Türkiye ekonomisinde önemli bir yeri olan İstanbul'a taşınacak! 2012 senesinden bu yana bu konu hakkında çalışmalar yapıldı. Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü İstanbul Ataşehir’e taşınacak. Ziraat Bankası için hızlı başlayan binanın inşası neredeyse bitti. Ziraat Bankası binanın inşasının tamamlanması halinde en erken haziran ayında İstanbul'a taşınacak.

Para'da yer alan habere göre, Ziraat Bankası çalışanlarına 2022 Temmuz'da yani bir binada oluncağına dair bir bilgi verilmiş. Ziraat Bankası kendi binasına tabelasını bile asmış hatta şimdi iç dekorasyon çalışmaları yapılyor.

Ziraat Bankası İstanbul Finans Merkezi ne ilk taşınan olacak!

İstanbul Finans Merkezi, kısa vadede bölgesel orta vadede ise küresel bir merkez olmayı amaçlıyor. Bu kapsamda; portföy yönetim şirketlerini, kamu ve özel sektör bankalarını, aracı kurumları, sigorta şirketlerini profesyonel hizmet şirketleri ile farklı alanlardan ulusal ve uluslararası finansal kuruluşları bir araya getiriyor.

Projede; Türkiye Cumhuriyet Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu, Borsa İstanbul, Vakıfbank, Ziraat Bankası, Halkbank, Türkiye Sigorta ve İş GYO ofisleri yer alıyor.

İstanbul Finans Merkezi'nde 1,4 milyon metrekare ofis alanı, 100 bin metrekare alışveriş merkezi , 2 bin 100 metrekare konferans merkezi, 30 bin metrekare 5 yıldızlı otel, 26 bin araç kapasiteli otopark bulunuyor. Bütün birimlerle beraber İstanbul Finans Merkezi'nde toplam 75 bin kişi çalışacak.


Geri Dön