26 / 04 / 2024

Ziraat Bankası Next Level AVM'nin satılmayan ofislerine el koydu!

Ziraat Bankası Next Level AVM'nin satılmayan ofislerine el koydu!

Pasifik İnşaat tarafından inşa edilen Ankara’daki “Next Level alışveriş merkezi”nin satılmayan ofisleri Ziraat Bankası el koydu.



Ziraat Bankası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2013 yılında büyük bir törenle açılan Ankara’daki “Next Level alışveriş merkezi”nin satılmayan ofislerine el koydu. AVM’lerin bulunduğu gökdelen, AKP  Ankara  Milletvekili Asuman Erdoğan’ın eşi, Cumhurbaşkanı’nın Rize Güneysu’dan hemşerisi Fatih Erdoğan’a ait Pasifik İnşaat şirketi tarafından inşa edilmişti.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Işık Kansu ve Sertaç Eş'in haberine göre; TOKİ’nin Ufuk Üniversitesi’nden aldığı arazi üzerinde inşa edilen Next Level alışveriş ve iş merkezi, kamu bankası olan Ziraat Bankası’ndan alınan kredi ile yapılmıştı. Pasifik İnşaat, Ankara Otogarı’nın karşısında, başkentin en değerli arazisi üzerinde bulunan Next Level’ın alışveriş bölümünün borçlarını ödeyemedi. Merkezde bulunan yaklaşık yüzde 75’i satılmış olanların dışındaki tüm ofisler Ziraat Bankası'na verildi. Ayrıca Next Level’da Ziraat Sanat Galerisi de açıldı. 

Next Level iş merkezi için “vizyonumuzu ve misyonumuzu yansıtan ilk projemiz” diyen Pasifik İnşaat’ın, Melih Gökçek’in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Dikmen Vadisi’nde alınan kat karşılığı konut ihalesine de başlayamadığı ortaya çıktı. Firmanın burada yatırdığı teminatın irat kaydedilmesinin de söz konusu olduğu belirtiliyor.

MİLLET BAHÇESİ MANZARALI İNŞAAT

Pasifik İnşaat; otel, hastane, okul, alışveriş merkezi, ofis ve konutların olacağı karma bir yapım projesine devam ediyordu. Arazide, 1674 daire satışa çıkacak, AVM ve ofis binalarının dışında 32 katlı ve toplam 638 odalı bir de otel olması planlanıyordu.

İnşaat alanının karşısında Ankara’nın eski hipodromuyer alıyor. Pasifik İnşaat’ın yaptığı konutlar “millet bahçesi” manzaralı olacaktı.

Ancak kaba inşaatı tamamlanan bu gökdelen bloklarının bir kısmının Tapu Kadastro ve İller Bankası’na devri de gündeme geldi. Konu hakkında açıklamalarda bulunan kaynaklar tarafından bu devrin yapılan harcamayı kurtarmasının olanaklı bulunmadığı iddia ediliyor. 


Geri Dön