27 / 04 / 2024

Ziraat Katılım Bankası 3,6 milyar TL'lik kira sertifika ihraç etti!

Ziraat Katılım Bankası 3,6 milyar TL'lik kira sertifika ihraç etti!

Ziraat Katılım Bankası Genel Müdürü Metin Özdemir, "Bugüne kadar 3,6 milyar liralık kira sertifika ihraç ettik" dedi...



Ziraat Katılım Bankası Genel Müdürü Metin Özdemir, Ziraat Katılım'ın finansal sonuçlarına ilişkin açıklama yaptı. Özdemir, bankanın, müşterilerine en iyi çözümleri sunmak ve katılım bankacılığının gelişimini sürdürebilmek hedefiyle avantajlı koşullarda finansman imkanı sunmaya devam ettiğini söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Metin Özdemir, Ziraat Katılım olarak, 2018'in 3. çeyreğinde 5 adet kira sertifikası ihracını başarılı bir şekilde tamamladıklarını ifade etti.Özdemir, Ziraat Yatırım Menkul Değerler AŞ aracılığıyla gerçekleştirilen bu ihraçlardan 885 milyon lira fonlama temin edildiğini ve kira sertifikası ihraçlarının tamamına nitelikli yatırımcılardan ihraç tutarının üzerinde yoğun talep geldiğini söyledi. 

Özdemir, Ziraat Katılım'ın faaliyetlerine başladığı 2015'ten bugüne kadar nitelikli yatırımcılara gerçekleştirdiği kira sertifikası ihracının ise 3,6 milyar liraya ulaştığını ifade etti. Özdemir, şunları kaydetti;

"Ziraat Katılım olarak, kurulduğumuz günden bugüne kadar faizsiz bankacılık sisteminde tasarruf sahiplerine çağdaş, istikrarlı, güvenilir ve hızlı bir şekilde hizmet sunmayı ilke edindik. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından düzenlenen altına dayalı kira sertifikası ihraçları 2018'in eylül ve ekim aylarında bankamız üzerinden gerçekleşti. 7 haftalık ihraç programı kapsamında her hafta 10 şube, toplamda ise 50 şubemiz ihraç işlemlerine aracılık etmiştir. Ziraat Katılım, altına dayalı kira sertifikası ihracında yer alan iki bankadan biri olmakla birlikte katılım bankaları arasında hizmet veren tek banka olmuştur. Ziraat Katılım olarak, önümüzdeki dönemde de katılım bankacılığını geliştirme misyonuyla, paylaştıkça daha fazlasını müşterilerine sunarak, ülke ekonomisine değer katmaya devam edeceğiz."


Geri Dön