24 / 04 / 2024

Ziya Yılmaz: Ezilmek istemiyorsanız yatırımınızı geleceğe dönük projelere yapın!

Ziya Yılmaz: Ezilmek istemiyorsanız yatırımınızı geleceğe dönük projelere yapın!

Tüketicilerin bugünü değil yarını satın almaları gerektiği belirten Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Eğer ezilmek istemiyorsanız geleceğe dönük projelere yatırım yapın. Hem daha çok kar eder hem de otururken gururlanırsınız” dedi…



Halkın bugünü değil yarını satıl almaları gerektiğinin altını çizen Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, herkese geleceğe dönük projelerden konut sahibi olmalarını tavsiye ediyorum dedi. 


Bugünü değil yarını satın alın

Yılmaz, “Halkımıza, bugünü değil yarını satın almalarını ve geleceğe yönelik projelerde konut sahibi olmalarını tavsiye ediyorum. Çünkü bugünü satın alıyorsanız, 5 yıl sonra o projelerin modası geçmiş oluyor. 5 yıl sonra öyle kuleler, öyle binalar yapılıyor ki, siz artık orada oturmaktan rahatsız olmaya, ezilmeye başlıyorsunuz. Eğer ezilmek istemiyorsanız, farklı, butik, geleceğe dönük projelerde yer alın. Uzun vadede hem kar edebilir hem de orada otururken gurur duyabilirsiniz” dedi.


1 yatıran 4 kazanır

Dövizin iniş çıkışlarından ürken, aynı dönemde banka faizlerinden de aradığını bulamayan vatandaşların gayrimenkule yöneldiğine dikkat çeken Yılmaz, “Parasını banka faizi yerine gayrimenkule yönlendiren bir yatırımcı 3-4 misli fazla getiri elde etme avantajı elde ediyor. Dap Yapı projelerinde gayrimenkul alımı, rekor prim oranıyla kazançlı yatırıma dönüşüyor. Projelerimiz üzerinden son 1 yılın değerlendirmesini yaparsak; başlangıç rakamlarıyla bugünkü fiyatları karşılaştırdığımızda, projelerimizden mülk edinmenin kazancının, diğer yatırım araçlarını geride bıraktığını net görebiliyoruz” dedi. 


Gayrimenkul karlılığını kanıtladı

Gayrimenkulün diğer yatırım araçlarına göre karlılığını kanıtlamış bir kavram olduğuna dikkat çeken Yılmaz, “Başarılı olmanın ilk kuralının pozitif düşünmek olduğuna inanıyor ve her türlü olasılığa karşı hazırlıklı olmak gerektiğini düşünüyorum. “Gayrimenkul” güncelliğini asla yitirmeyen ve diğer yatırım araçlarına göre karlılığı kanıtlanmış bir kavram. Birikimini saklamak yerine, doğru ve kazançlı bir yatırım aracına bağlamak düşüncesi daima gayrimenkulü işaret ediyor” diye konuştu.


2014’te 7 yeni proje

Dap Yapı’nın 2014’te 7 yeni projeye başlayacağını açıklayan Yılmaz, “Çağlayan’a 3 adet ofis projesi, Maltepe’ye 1 adet rezidans, Kartal E-5 üzerinde 1 adet rezidans, Kartal’a Ağaoğlu ile birlikte 1 adet karma proje ve Taksim’e 1 adet rezidans projesi olmak üzere 2014’te toplam 7 yeni projeye start vereceğiz” dedi.


Kartal ve Maltepe’yi 5 basak üste çıkaracağız

Şu ana kadar yaptıkları ve yapacakları yen projelerle birlikte Kartal ve Maltepe’yi 5 basamak yükseğe çıkaracaklarının altını çizen Ziya Yılmaz, “Kartal-Maltepe bölgesinde dünya ölçeğinde projeler üreterek ilçeyi 3-5 basamak yükseğe çıkaracağız. Bölgede otel konseptini başlatarak, Dalga, Burgu, Tango kulelerinin ardından yeni projemiz Vazo Kule’nin de işletmesini Rotana’ya verdik. Uluslararası otelcilik şirketi Rotana işbirliğinde kurumsal yönetim sistemiyle işletilecek olan kuleler, rezidans sahiplerine dilerlerse yerlerini kiralamak suretiyle ekstra kazanç sağlayarak, yatırımın 6.5 ila 10 yılda kendini amorti etmesine imkan tanıyacak” ifadesinde bulundu. 


Hevesimizi kıran uygulamalarla karşı karşıyayız

İnşaat sektörünü olumlu etkileyecek kararların alınması gerektiğine dikkat çeken Ziya Yılmaz, alıcıyı ve yatırımcıyı teşvik edecek düzenlemeler getirilmesi gerekirken maalesef sektörün hevesini kıran uygulamalarla karşılaşıyoruz ifadesinde bulundu. 


Faiz artışı sektörü ve alıcıyı yoruyor

Konut kredisi faiz oranlarındaki artışın sektörü ve alıcıyı yorduğunu vurgulayan Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Artan faiz oranları yıllarca uzun vadeli kredi olanaklarından yoksun kalan sektörü ve alıcıyı yoruyor. Önümüzdeki süreçte bu oranların alıcıda tedirginlik yaratıp, satın alma talebini erteletecek boyuta varmamasını diliyoruz” diye sözlerini tamamladı.


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön