20 / 04 / 2024

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'ndeki inşaat işleri devam ediyor!

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'ndeki inşaat işleri devam ediyor!

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'ne (ZKÜ) 185 milyon 400 bin lira tutarındaki projeler kapsamında, bu yıl ayrılan 26 milyon 580 bin liralık ödenekle önemli yatırımların gerçekleştirileceği bildirildi



ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, bünyelerindeki çeşitli ünitelerin etüt projeleri, tıp fakültesi eğitim blokları, derslikler, onarım işleri, kampüs altyapısı ve laboratuvar gibi işlerin inşasının sürdüğünü söyledi. Projelere, 2008 sonuna kadar tahmini harcamanın 134 milyon 880 bin lira olduğunu anlatan Açıkgöz, şöyle konuştu: "Tıp fakültemizin ikmal inşaatı tamamlandı. Yeni bölümde, diş hekimliğinin bir katı bulunuyor. Burada 5 adet amfimiz, yeni öğrenci ve öğretim üyesi kantinlerimiz var. Çok sayıda araştırma laboratuvarımız da mevcut. Hastanemiz içinde ameliyathane inşaatımız tamamlandı. Hastanemizde ameliyathane sayısı 17'ye çıkıyor. Hayırsever Ahmet Erdoğan'ın üniversitemiz için yaptırdığı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Yüksekokulu binası da tamamlandı.

Kampüsümüzde şu anda inşaatı sürmekte olan merkezi laboratuvarı var. Bu laboratuvar üniversitemiz ve bölgemiz için çok önemli. İçinde 18 adet teknolojik olarak üst düzeyde donanımlı laboratuvar olacak. Özellikle mühendislik ve fen dalları için çok ciddi cihazlar bulunacak. Üniversitemizin tüm birimlerinde yatırımlarımız devam edecektir."Laboratuvarlarda bölgedeki sanayicilerin de ihtiyaç duyduğu tüm testlerin uluslararası standartlarda yapılabileceğine dikkati çeken Açıkgöz, "Bu laboratuvar inanıyorum ki genç araştırmacıları üniversitemize çekecek. Önümüzdeki yıllarda bu laboratuvar iyi çalışırsa şehrimizin ve bölgemizin ihtiyacı olan teknoloji geliştirme bölgesinin kurulmasına da hizmet edecektir" diye konuştu.

Rektör Açıkgöz, yakın zamanda Avukat Ali Osman ve Hikmet Odabaş çifti tarafında inşaatı yaptırılan mobilya dekorasyon atölyesinin çok iyi çalıştığına dikkati çekerek, şöyle dedi: "Yeni binalarımızın amfi sıralarını ve mobilya ihtiyaçlarını atölyemizden karşılıyoruz. Kendi ürettiğimiz malzemeler sayesinde de donanım maliyetlerimiz düşük seviyelerde gerçekleşiyor.


Şu anda merkez kampüsümüzdeki yolların ihalesi var. İstinat duvarları ve asfaltlamalar yapılıyor. Çalışmalar tamamlandığında kampüs girişimizi Kozlu beldesi sahil yoluna almış olacağız. Bundan sonraki hedeflerimiz mühendislik fakültesi binalarının yenilenmesidir. Yemekhane sosyal tesis binasının ikinci kısım ihalesi yapıldı." Prof. Dr. Açıkgöz, yatırımlar kapsamında 2008'de 29 milyon 500 bin lira ayrılan ödeneğin yüzde 100'ünü kullandıklarını, bu yıl da ayrılan kaynağın tamamının harcanacağını kaydetti.
AA


Geri Dön