19 / 04 / 2024

Zonguldak'ta heyelan: 3 ev boşaltıldı!

Zonguldak'ta heyelan: 3 ev boşaltıldı!

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde meydana gelen heyelanın ardından mahalle yolunun bir bölümü çöktü. AFAD ekipleri tarafından 3 ev risk nedeniyle tahliye edildi.



Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde yaşanan heyelan sonucunda, mahalle yolunun bir bölümü çöktü. AFAD ekipleri tarafından 3 ev risk nedeniyle tahliye edildi.

CNN Türk'te yer alan habere göre; heyelan, saat 18.30 sıralarında Bölüm Mahallesi Hasanoğlu Sokak'ta yaşandı. İki gün boyunca devam eden yağmur sonrasında oluşan heyelanda sokakta bulunan yolun bir bölümü çöktü. Heyelan sonrasında bölgeye AFAD ve polis ekipleri yönlendirildi.

Yol dubalarla araç ve yaya trafiğine kapatıldı. AFAD ekipleri de yaptıkları incelemede toprağın kaydığı yamacın alt kısmında yer alan 3 evin risk nedeniyle tahliye edilmesine karar verdi. Evlerde yaşayanlar, yakınlarının yanına yerleştirildi. Sabah yapılacak detaylı incelemenin ardından evlerin tamamen boşaltılıp boşaltılmayacağına karar verileceği ortaya çıktı.

Bölüm Mahallesi Muhtarı Gündüz Cora, yolun çökmesi sonucu heyelan meydana geldiğini açıkladı. Mahalleli olarak heyelan bölgesinde nöbet tutacaklarını söyleyen Cora, "Biz ve ekipler buraya geldik. Bazı evlerin yolları kapandı. Vatandaşlar mağdur. İnşallah yarın yetkililer gelip incelemesini yapacaklar ve kararlarını verecekler. Bizler de gece ilerleyen saatlere kadar burada bekleyeceğiz. Sonrası Allah'a kalmış." şeklinde konuştu.


Geri Dön