19 / 04 / 2024

Zonguldak'ta heyelan nedeniyle 6 ev boşaltıldı!

Zonguldak'ta heyelan nedeniyle 6 ev boşaltıldı!

Kentte etkili olana sağanak sonucu meydana gelen heyelanda tehlike arz eden 6 ev boşaltıldı, heyelanda bir köpek ile 10 tavuk telef oldu. AFAD tedbirleri artırdı.



Zonguldak'ta sağanak sonucu meydana gelen heyelanda tedbir amacıyla 6 ev boşaltıldı.


Kentte yağış sonucu Tepebaşı Mahallesi Nehir Sokak'ta Yakup Yenitürk'e ait evin bahçesinde heyelan meydana geldi. Yenitürk'e ait bina ile 5 evin çevresi toprakla doldu, bir köpek ile 10 tavuk telef oldu. 


İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, yaptıkları incelemede, eğimli arazinin suya aşırı doymasından dolayı heyelan meydana geldiğini, can ve mal güvenliği açısından tehlike arz eden evlerin boşaltılması gerektiği bildirildi. Bunun üzerine çevredeki 6 evde yaşayanlar tahliye edildi. Belediye ekipleri heyelan sahasının etrafını güvenlik şeridiyle çevirdi.


AFAD İl Müdürü Ahmet Güngör, yaptığı açıklamada, yağışlarla heyelanın meydana geldiğini belirterek, "Heyelanın ardından arkadaşlarımız evleri boşalttı. Söz konusu evin sol tarafında bir eğim meydana geldi. Ailelerden kalacak yeri olmayan varsa misafirhaneye yerleştireceğiz. Heyelan nedeniyle 6 evi boşalttık. Ekiplerimiz tüm tedbirleri alıyor" dedi. 


Evinin bahçesinde heyelan meydana gelen Yenitürk, bahçesine su aktığını gördüğünü belirterek, "Sudan sonra eyvah bir şeyler oluyor dedim. Köpeğim ile tavuklarımı kurtarmak için aşağı indiğim sırada heyelan meydana geldi ve hayvanlarım telef oldu. Kaçmasaydık toprak bizi de alacaktı. Daha sonra evi boşalttık. Belediye ve AFAD ekipleri inceleme başlattı. Geceyi yakınlarımızın yanında geçireceğiz" diye konuştu.






Geri Dön