25 / 04 / 2024

Zonguldak'ta rekreasyon alanı için imza kampanyası düzenlendi!

Zonguldak'ta rekreasyon alanı için imza kampanyası düzenlendi!

Zonguldak'ta rekreasyon alanı için imza kampanyası düzenlendi. Zonguldak Demokrasi Platformu, TTK'ya ait kömür yıkama tesisinin kaldırılmasıyla açığa çıkan 80 dönümlük arazide rekreasyon alanı oluşturulması amacıyla imza kampanyası başlattı.



Zonguldak Demokrasi Platformu, Türkiye Taşkömürü Kurumuna (TTK) ait kömür yıkama tesisinin kaldırılmasının ardından boşalan arazinin rekreasyon alanına dönüştürülmesi için imza topluyor.


Platform üyelerince, 2010'da düzenlenen "Zonguldak Lavuar Koruma Alanı ve Çevresi Koruma, Planlama, Kentsel Tasarım, Mimarlık ve Peyzaj Düzenleme Proje Yarışması"nda ödül alan projenin hayata geçirilmesi amacıyla İsmetpaşa Parkı'nda imza kampanyası başlatıldı.


Demokrasi Platformu Sözcüsü Erdoğan Kaymakçı, törende, sivil toplum örgütlerince bu alanın değerlendirilmesi amacıyla çalıştay ve toplantıların yanı sıra kongreler düzenlendiğini söyledi.


Projenin hayata geçirilmesi için verilen sözler dışında hiçbir çaba sarf edilmediğini savunan Kaymakçı, şöyle konuştu:


"Eski lavuar (yıkama tesisi) alanının kentin geleceği açısından en akılcı ve verimli kullanımı, endüstriyel mirası sahiplenme, kentin üretim biçimini yansıtan mimari dokuların korunması amacıyla sivil toplum örgütleri, proje çalışmasına önemli katkılar sunmuştur. Buna rağmen gerek Zonguldak Belediyesi, gerek mülk sahibi TTK, gerekse Milli Emlak bu konuda adım atmamış, tersine siyasetin emrine girmiş, bürokratların inisiyatifine bırakılmıştır. Demokrasi Platformu bileşenleri olarak kentin ihmal edilen ve şehrin ihtiyaçlarını karşılayacak kentsel ölçekte odak oluşturulması amacıyla belediyece onaylanan projenin uygulamaya konulması için imza kampanyası başlatıyoruz."


Belediye tarafından düzenlenen yarışmada birinci olan projede çevre yolundaki transit trafiğin şehir merkezinin dışına kaydırılması, deniz kenarında rekreasyon alanı oluşturulması, yürüyüş yolları, kongre binası ve park alanları oluşturulması amaçlanıyor.


AA


Geri Dön