20 / 04 / 2024

Beykoz'un SİT alanından çıkartılması için imza kampanyası başlatıldı!

 Beykoz'un SİT alanından çıkartılması için imza kampanyası başlatıldı!

Beykoz'da bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve 45 muhtar ilçenin SİT alanından çıkartılması için bir araya geldi. Bunun için imza kampanyası başlatıldı. 



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; 45 muhtar ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri bir araya gelerek Beykoz'un SİT alanından çıkartılarak Boğaziçi İmar Kanunu'ndaki bina taban oturumunun ve kat adedinin artırılması için imza kampanyası başlattı.

 

Kampanya hakkında gazetecilere bilgi veren Kavacık Mahalle Muhtarı Yusuf Kesici, Paşabahçe, Çiğdem, Çubuklu, Soğuksu ve Rüzgarlıbahçe'nin bir kısmını kapsayan 1. etap planlarının İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde onaylandığını hatırlatarak, 2. etap planların meclis gündeminde onay beklediğini söyledi.

 

Kavacık Mahalle Muhtarı Yusuf Kesici, Beykoz genelindeki bina arsalarının 500 metrekarenin altında olduğunu ve ilçenin SİT alanında kalması nedeniyle mevcut İmar Kanunu ve imar planlarından olumsuz yönde etkilenildiğini kaydederek,  "Mevcut imar planlarına göre konut alanlarında kat oturum alanı yüzde 15, ticaret konutta yüzde 25 olarak verilmiştir. Mevzuatın bina oturma alanlarını dar tutması ve konut alanlarına 3 kattan fazla izin vermemesi nedeniyle 250 bin nüfuslu Beykoz'un yüzde 80'i mağdur durumda kalacaktır." dedi.


Geri Dön