24 / 04 / 2024

Boğaziçi İmar Kanunu Beykoz

Boğaziçi İmar Kanunu Beykoz

Beykoz'da bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve 45 muhtar ilçenin SİT alanından çıkartılması için bir araya geldi. Bunun için imza kampanyası başlatıldı. 

Mağusa-İskele-Yeni Boğaziçi İmar Planı'nda son tarih: 2037!

Kıbrıs'ta büyük tartışmalara neden olan Mağusa-İskele-Yeni Boğaziçi İmar Planı kapsamında süreç devam ederken, planın son yılı olarak görülen 2037 yılına kadarki süreç boyunca büyük nüfus artışı projeksiyonları dikkat çekiyor.

İbrahim Özden Kaboğlu: Boğaziçi kanunu Anayasa’ya aykırı!

CHP İstanbul Milletvekili ve Anayasa hukukçusu İbrahim Özden Kaboğlu, Boğaziçi kanununda yapılması öngörülen değişikliklerin, Anayasa’ya aykırı olduğunu söyledi.

Tülün İnal Boğaziçi İmar Müdürü oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetiminde bazı yeni görevlendirmeler yapıldı. Boğaziçi İmar Müdürlüğü’ne de Tülün İnal getirildi.

Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulunun Teşkiline İlişkin Karar!

Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu'nun kurulmasına ilişkin karar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. İşte Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulunun Teşkiline İlişkin Karar'ın detayları... 

Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu kuruluyor!

Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu'nun kurulmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu; Cumhurbaşkanı'nın veya katılamadığında Cumhurbaşkanı Yardımcısı'nın başkanlığında, ilgili bakanlar ve İBB Başkanı'ndan oluşacak...

Boğaziçi Öngörünüm İmar Barışı Kanunu!

7159 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte Boğaziçi Öngörünüm İmar Barışı Kanunu...

Boğaziçi Öngörünüm imar affı!

İmar Barışı yasa teklifi kapsamında Boğaziçi Öngörünüm yapıları yeniden düzenlemeye alındı. Teklifin onaylanması halinde Boğaziçi Öngörünüm imar affından yararlanabilecek...

Boğaziçi'ne imar düzenlemesi!

TBMM Başkanlığı'na sunulan Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne göre Boğaziçi sahil şeridi ve öngörünüm bölgesinde yer alan alanlardaki taşınmaz maliklerin imar barışından yararlanması amaçlanıyor.

Boğaziçi İmar Kurulu, Yerel Yönetim Politikaları Kurulu’na verildi!

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle bir çok kurum ve kuruluşun devir işlemleri devam ederken  bunlardan en dikkat çekeni, Boğaziçi İmar Kurulu oldu. Boğaziçi İmar Kurulu, Yerel Yönetim Politikaları Kurulu’na verildi.

Boğaziçi'ne sınırlı imar barışı!

İmar Barışı'nda Boğaziçi'de tüm sahil şeridini kapsam dışında tutan hüküm, özel bir kroki ve listeye indirgenerek sınırlandı...

Boğaziçi 1/1000’lik İmar Planı 2. Etabı meclisten geçti!

Beykoz Belediyesi Meclisi Ocak ayının son toplantısında Boğaziçi Alanı 1/1000 Ölçekli Geri Görünüm ve Etkilenme Bölgesi Koruma Amaçlı Revizyon Uygulama İmar Planı 2.Etabı’nı onayladı. 

İBB, Boğaziçi 1. Etap 1/1000'lik imar planını uygun buldu!

Beykoz Boğaziçi Alanı Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi I. Etap 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Revizyon uygulama İmar Planı İstanbul Büyükşehir Meclisi tarafından uygun bulundu.

Boğaziçi İmar Kurulu toplantılarına ilişkin soru önergesi hazırlandı!

İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulunun toplantılarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Özdemir sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu..

Boğaziçi İmar Kanunu Beykoz Haberi

Boğaziçi İmar Kanunu Beykoz

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; 45 muhtar ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri bir araya gelerek Beykoz'un SİT alanından çıkartılarak Boğaziçi İmar Kanunu'ndaki bina taban oturumunun ve kat adedinin artırılması için imza kampanyası başlattı.

Kampanya hakkında gazetecilere bilgi veren Kavacık Mahalle Muhtarı Yusuf Kesici, Paşabahçe, Çiğdem, Çubuklu, Soğuksu ve Rüzgarlıbahçe'nin bir kısmını kapsayan 1. etap planlarının İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde onaylandığını hatırlatarak, 2. etap planların meclis gündeminde onay beklediğini söyledi.

Kavacık Mahalle Muhtarı Yusuf Kesici, Beykoz genelindeki bina arsalarının 500 metrekarenin altında olduğunu ve ilçenin SİT alanında kalması nedeniyle mevcut İmar Kanunu ve imar planlarından olumsuz yönde etkilenildiğini kaydederek,  "Mevcut imar planlarına göre konut alanlarında kat oturum alanı yüzde 15, ticaret konutta yüzde 25 olarak verilmiştir. Mevzuatın bina oturma alanlarını...