19 / 04 / 2024

Beykoz sit alanından çıkacak mı

Beykoz sit alanından çıkacak mı

Beykoz'da bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve 45 muhtar ilçenin SİT alanından çıkartılması için bir araya geldi. Bunun için imza kampanyası başlatıldı. 

Sit alanı arsa nasıl değerlendirilir?

Sit alanı, doğal veya tarihsel dönemlerdeki kalıntıları içeren alanlardır. Bu alanlar özel olduğu için devlet tarafından koruma altına alınır. Sit alanı arsa, belirli özelliklere sahiptir. Eğer bu alanın sahibi varsa, derecesine göre değerlendirmesi mümkün olur. Sit alanı arsa hakkında detaylar...

İzmir Kyme kenti 3.Derece Sit alanı yapıldı!

Kyme, İzmir Aliağa'da, Çandarlı Körfezinin Nemrut Koyu'nun kıyısında yer alan bir antik kent. Bugün, dar bir alanda kalmış, çevresi yaygın sanayi tesisleriyle kaplı bir ören yeri. Kyme’nin bir bölümü 1.Derece Sit alanından 3.Derece Sit alanına düşürüldü.

Gökçeada'da sit alanındaki kaçak inşaatları bakanlık durdurdu!

Gökçeada Belediyesi tarafından arkeolojik sit alanı içinde yapılan kaçak inşaatları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı durdurdu. İnşaatların kaçak yapı muamelesi görmesi ve 3194 sayılı Yasa’nın 32 ve 42. maddelerine göre işlem uygulanması istendi.

Demre'de doğal sit alanına inşa edilen villa yıkılıyor!

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Kekova Koyu'nda, koruma altındaki birinci derece doğal sit alanında, koronavirüsü salgını süreci fırsat bilinerek 48 saatte inşa edilen kaçak villa sahibi tarafından kaldırılıyor. Söküm işleminin ardından hafriyat alandan toplanacak...

Kilyos'ta sit alanındaki arazinin imar planı değiştirildi!

İstanbul Kilyos'ta, Karadeniz kıyısında 3. derece doğal sit alanında kalan 29 bin 768 metrekarelik arazinin imar planları değiştirildi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından itirazlar için askıya çıkarıldı.Konut alanı olarak belirlenmiş parselde otel yapılabilecek...

Antalya Demre'de sit alanına inşa edilen villa mühürlendi!

Antalya Demre'de koruma altındaki birinci derece doğal sit alanında salgını fırsat bilip, kaçak villa inşa edildi. Belediye tarafından villa mühürlenirken, yıkılacağı da belirtildi...

Karaburun'daki sit alanına yapılan inşaatta yıkım başladı!

İzmir'in Karaburun ilçesinde birinci derece doğal sit alanında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından verilen talimatlarla Yapı Kayıt Belgesi iptal edilen yapının yıkımına başlandı.

İstanbul-Kocaeli Yolu sit alanından geçecek!

İstanbul’un trafiğini rahatlatmak içim hazırlanan yeni İstanbul-Kocaeli Karayolu projesi, 3 ayrı ihaleyle 3 ayrı firmaya 22 ayda tamamlatılacak. Yol, Ballıkayalar Vadisi’ni de içine alan, 1. derece doğal sit alanı olan tabiat parkından geçecek...

Kültürpark'a sit alanı davası!

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından, Kültürpark içerisindeki eski İZFAŞ binasının Ses Vakfına ait Özel Tınaztepe Üniversitesine tahsis edilmesinin yasalara aykırı olduğu ifade edilerek sit alanı davası açıldı. 

Yeşilköy Köyiçi Kentsel Sit Alanı imar planı iptal edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Yeşilköy Köyiçi Kentsel Sit Alanı imar planı sit engeline takıldı. Plan, İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nca iptal edildi.

Levent Doğal Tarihi ve Kentsel Sit Alanı imar planı askıya çıktı!

Levent Doğal Tarihi ve Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı bugün İBB tarafından askıya çıkarıldı..

Beykoz'un SİT alanından çıkartılması için imza kampanyası başlatıldı!

Beykoz'da bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve 45 muhtar ilçenin SİT alanından çıkartılması için bir araya geldi. Bunun için imza kampanyası başlatıldı. 

Beykoz Mahmut Şevketpaşa'da doğal sit alanı imar planı askıda!

Beykoz Mahmut Şevketpaşa'da 60 bin 420 metrekarelik doğal sit alanının imar planı bugün askıya çıkarıldı...

Beykoz sit alanından çıkacak mı Haberi

Beykoz sit alanından çıkacak mı

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; 45 muhtar ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri bir araya gelerek Beykoz'un SİT alanından çıkartılarak Boğaziçi İmar Kanunu'ndaki bina taban oturumunun ve kat adedinin artırılması için imza kampanyası başlattı.

Kampanya hakkında gazetecilere bilgi veren Kavacık Mahalle Muhtarı Yusuf Kesici, Paşabahçe, Çiğdem, Çubuklu, Soğuksu ve Rüzgarlıbahçe'nin bir kısmını kapsayan 1. etap planlarının İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde onaylandığını hatırlatarak, 2. etap planların meclis gündeminde onay beklediğini söyledi.

Kavacık Mahalle Muhtarı Yusuf Kesici, Beykoz genelindeki bina arsalarının 500 metrekarenin altında olduğunu ve ilçenin SİT alanında kalması nedeniyle mevcut İmar Kanunu ve imar planlarından olumsuz yönde etkilenildiğini kaydederek,  "Mevcut imar planlarına göre konut alanlarında kat oturum alanı yüzde 15, ticaret konutta yüzde 25 olarak verilmiştir. Mevzuatın bina oturma alanlarını...