25 / 04 / 2024

Binalarda enerji verimliliğinin artırılması için çalışmalar başlatıldı!

Binalarda enerji verimliliğinin artırılması için çalışmalar başlatıldı!

Binalarda enerji verimliliğinin artırılması için çalışmalar başlatıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bu proje kapsamında " yapı denetiminde enerji verimliliğinin sağlanması " konulu eğitim seminerleri düzenleyecek.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Binalarda Enerji Verimliliğinin Artırılması Projesi kapsamında "yapı denetiminde enerji verimliliğinin sağlanması" konulu eğitim seminerleri düzenleyecek.


Eğitim seminerleri Yapı İşleri, Mesleki Hizmetler ile Yenilenebilir Enerji genel müdürlükleriyle Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğiyle düzenlenecek.

 

Seminerler, yarın Ankara'da, 19 Haziran'da İzmir'de, 24 Haziran'da Erzurum'da ve 26 Haziran'da da İstanbul'da yapılacak.

 

Eğitimlere, başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olmak üzere kamu kurumları, il ve ilçe belediyeler, yapı denetim firmaları ve organize sanayi bölgelerinin ilgili personeliyle yapı denetim sürecinde görev alan sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin katılması bekleniyor.

 

Binalarda enerji verimliliği temel prensipleriyle Avrupa ve Türkiye'den uygulama örneklerinin anlatılacağı seminerde, "Yeni Binalarda Enerji Verimliliği Proje Kontrol Formu ve Açıklama Kılavuzu" da tanıtılacak.



Geri Dön